20 maart 2023, Ouddorp - Uw en jouw lokale televisie RTV Slogo op het eiland Goeree-Overflakkee, heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. Deze week 'Renovatie Haringvlietbrug', 'Flakkeese Dagen' deel 1, 'Nederland Waterland', 'Windpark in de streek' en andere items. Alle nieuwe items voor deze week staan hieronder vermeld, evenals de juiste frequenties. Lees meer >>

Uitzendingen

  • ’t Eiland Actueel – Renovatie Haringvlietbrug: De komende maanden wordt er veel aan de weg gewerkt in de regio. De reizigers van en naar Goeree-Overflakkee dienen daar rekening mee te houden. In 2023 wordt het beweegbare deel van de Haringvlietbrug gerenoveerd. De brug is bijna 60 jaar in gebruik en in deze periode is het verkeer toegenomen en steeds zwaarder geworden. Daarom worden de klep en het bewegingswerk vernieuwd en de systemen voor bediening, besturing en bewaking vervangen. In deze video legt Arthur Tameling uit hoe deze precisieklus in zijn werk zal gaan: 'Eigenlijk bouwen we een Zwitsers zakhorloge in een kathedraal'.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2022 – deel 1 – Goldfish: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 1 van onze registratie van 2022 met de band Goldfish.
  • ’t Eiland Actueel – Nederland Waterland: Water is de bron en basis van ons leven. Schoon en voldoende water is dan ook een belangrijke voorwaarde voor de natuur. Voor alle natuur is schoon en genoeg water van belang. Maar dat is zelfs in Nederland waterland niet vanzelfsprekend. Veel water is vervuild en vaak is er ook te weinig water voor een gezonde natuur. Dat moet veranderen.
  • Streekhistorie – Streekvervoer - deel 1: In deze aflevering over de historie van Goeree Overflakkee gaan we terug naar de tijd dat het goederen vervoer het eiland bereikte. Eeuwenlang was Goeree-Overflakkee zeer gunstig gelegen voor de scheepvaart. Daardoor was het eiland, ondanks het feit dat het alleen bereikbaar was per boot, niet geïsoleerd. Van isolement was pas sprake in de loop van de twintigste eeuw, toen het verkeer over de weg toenam. Een belangrijke verbinding óp het eiland was de tramlijn. De Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) exploiteerde deze lijn van 1909 tot 1956. De mobiliteit verbeterde, niet alleen tussen de dorpen, maar ook met ‘de overkant’, want tussen Middelharnis en Hellevoetsluis kwam een veerdienst. Deze week deel 1 van de serie “Goederenvervoer door de RTM”.
  • ’t Eiland Actueel – Windpark in de streek: Windenergie levert een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen voor duurzame elektriciteit. Zoals afgesproken in het coalitieakkoord 2019-2023 heeft de provincie Zuid-Holland in 2023 de afgesproken 735,5 MW wind op land gerealiseerd. Een mooie mijlpaal waar een hele hoop mensen hard aan hebben gewerkt!

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo