13 maart 2023, Middelharnis - Inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee, met een laag inkomen, kunnen sinds het begin van deze maand een gratis Dal Vrij busabonnement aanvragen. "Voor inwoners van Goeree-Overflakkee met een laag inkomen is reizen met de bus soms te duur. Dit maakt het voor hen moeilijk om sociale contacten te onderhouden, een boodschap te doen of zelfstandig naar afspraken te gaan. Om die reden is de gemeente in samenwerking met Connexxion een pilot gestart met gratis busvervoer." Sinds 1 maart 2023 kunnen inwoners met een laag inkomen een jaar lang een gratis busabonnement aanvragen. Lees meer >>

Met het busabonnement kan er tijdens daluren op weekdagen en in de weekenden en op feestdagen de hele dag gratis gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer. Het gratis vervoer geldt voor Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en heel de provincie Zeeland. Ook zijn de buslijnen van Connexxion tot aan het Zuidplein in Rotterdam gratis te gebruiken.

Wie kan het Dal Vrij busabonnement aanvragen?

Het busabonnement is bedoeld voor inwoners van Goeree-Overflakkee die 12 jaar of ouder zijn, een laag inkomen hebben en niet in het bezit zijn van een busabonnement waarmee tenminste tijdens de daluren gereisd kan worden. Het maakt niet uit of het inkomen afkomstig is van een uitkering, werk in loondienst of van een onderneming. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen tijdens daluren gratis meereizen. Zij doen dat aan de hand van een zogeheten Kinder-ritkaart. Op de website van Connexxion is hier meer informatie over te vinden.

Aanvragen

Het busabonnement kan worden aangevraagd op de website van de gemeente. Hier staat meer informatie over het Dal Vrij busabbonement, wie er precies voor in aanmerking komt en hoe het abonnement aangevraagd kan worden.