Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen, gedachten en bezigheden heeft verwoord in een column. Debby heeft, na ruim twee jaar, aangegeven te stoppen met het schrijven van columns. Debby: "Op het moment dat een evenwicht in je leven verandert (of dat nou in je relatie is, op je werk of op een ander vlak) wordt het tijd de balans op te maken... (..) ik realiseerde me dat het tijd wordt deze ruimte aan iemand anders te gunnen die met een frisse blik de pen oppakt." De redactie van www.iGO.nl is op zoek naar een nieuwe columnist, die zijn of haar (eiland-gerelateerde) belevingen en gedachten wil delen. Lees hieronder de laatste column van Debby Roukens op iGO.nl >>

Afscheid

Zoals je uit jezelf wakker wordt vlak voordat de wekker gaat, zo heb ik ook een soort ingebouwd alarm voor het schrijven van mijn tweewekelijkse stukje voor iGO. Een soort ‘oh ja-’gevoel. Vaak heb ik wel een idee waar ik het over wil hebben omdat ik iets geks heb meegemaakt, me ergens over verwonder of omdat iets me van het hart moet. Af en toe heb ik een groot vraagteken in mijn hoofd en zit ik achter mijn toetsenbord zonder inspiratie. Als die eenmaal komt dan gaat het ook snel, maar zo’n mini writers block is wel vervelend.

Op het moment dat een evenwicht in je leven verandert (of dat nou in je relatie is, op je werk of op een ander vlak) wordt het tijd de balans op te maken. Zo zat ik de laatste weken wat vaker achter de pc met de vraag ‘waarover nu?’. Het natte weer, de ellende in de wereld, de brug die straks weer voor problemen gaat zorgen, de tulpen die binnenkort op het eiland in volle glorie te zien zijn, de zomer… Ik heb alles al een keer als onderwerp gehad. Ik realiseerde me dat ik inmiddels ook twee keer over kerst en over Sinterklaas heb geschreven. Dat ik geen betaald werk had toen ik aan deze column begon en nu alweer twee banen verder ben. Dat ik toen ik begon met schrijven nog maar net op het eiland woonde en me nu haast niet meer kan voorstellen dat ik ooit ergens anders een thuis had. Kortom; ik realiseerde me dat het tijd wordt deze ruimte aan iemand anders te gunnen die met een frisse blik de pen oppakt en de lezers verrast met nieuwe verhalen. Voor mij is dit dus een afscheid, maar hopelijk is het voor iemand anders binnenkort een nieuw begin. Igo zoekt een nieuwe columnist! Zit/sta/lig je dit te lezen en voel je een kriebel, een klein sprongetje in je buik of denk je gewoon: dat kan ik ook! Schroom dan niet en laat het weten.

Wat mij betreft: bedankt dat ik mijn verhalen met jullie mocht delen en wie weet tot ziens, ergens op het eiland. Want al is dit schrijven voorbij, als het aan mij ligt ga ik van deze prachtige plek nooit meer weg.

Debby

NB Als je interesse hebt in het (vrijwillig) schrijven van een tweewekelijkse column neem dan contact op met de redactie via info@igo.n