[update] Ooltgensplaat - Op woensdag 25 januari 2023 was er een klopjacht gaande op een 57-jarige man uit Roosendaal, die na het lastigvallen van een meisje bij een bushalte, het inrijden op personen en het aanrijden van diverse voertuigen, ervandoor ging met zijn auto. Volgens een getuige begon het al bij een zebrapad in Middelharnis, waarna hij het meisje in Achthuizen lastiggevallen zou hebben. Lees hieronder de oproep van politie en een update >>

Vervolg

Aan het einde van die woensdagmiddag stond er een jonge dame bij een Achthuizense bushalte te wachten. Zij werd lastiggevallen door een man. Deze man reed daarna met zijn auto weg richting Ooltgensplaat. Er waren inmiddels diverse dorpbewoners die hierop aansloegen en de achtervolging op deze man inzetten. De politie was inmiddels ook gealarmeerd en zij zetten daarop ook de achtervolging in.

De verdachte schijnt volgens getuigen bij het kerkhof in Ooltgensplaat de spiegel van zijn auto te hebben afgereden en op zijn vlucht zeer veel voertuigen te hebben geraakt. "Hij reed bewust op auto's in, zelfs op de politie toen ze hem staande wilden houden."

De man werd uiteindelijk, na een klopjacht door meerdere personen- en politiewagens, klemgereden in de polder van Ooltgensplaat. Daar werd hij, onder getrokken (stroomstoot-)wapens van de aanwezige politie, gesommeerd uit zijn voertuig te komen.

Op een filmpje dat gemaakt is door één van de getuigen is te horen dat twee agenten schreeuwen: "Uitstappen nu!" De verdachte springt uit zijn auto die half in de slootkant hangt, na de aanrijding met de politiewagen. Hij springt daarbij gelijk over de sloot heen, in een poging weg te komen, zo lijkt. Politie schreeuwt: "Blijf liggen en ga plat op je buik". De bestuurder heeft dan nog steeds zijn autosleutels in zijn handen en politie roept, nadat hij toch in de berm is gaan liggen: "Gooi die sleutels weg". Daarna houdt één van de agenten de verdachte onder schot en de andere agent springt de sloot over om de man in de boeien te slaan.

De man werd afgevoerd en alle, ook emotionele, schade moet helaas worden wordt opgemaakt.

----

[Update] Politiebericht:

Een 57-jarige man uit Roosendaal is dinsdag in het begin van de avond na een achtervolging aangehouden op de Eerste Noordboutweg in Ooltgensplaat. De man werd gezocht omdat hij eerder die middag in Roosendaal betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling en het verlaten van een plaats ongeval. Tijdens zijn vlucht probeerde hij een agent aan te rijden. Een andere politiewagen is toen de auto van de verdachte aangereden om hem de berm in te sturen. Daar kon de man worden aangehouden.

Dankzij camera’s langs de weg wisten politiemensen dat de verdachte richting Goeree-Overflakkee was gereden, toen een melding kwam dat een man vanuit een auto op de Achthuizensedijk in Achthuizen een meisje had lastiggevallen. Het bleek om dezelfde man te gaan. Daarna kwamen meerdere meldingen over een man die met zijn auto tegen geparkeerd staande auto’s aanreed en daarna was doorgereden. Dankzij een getuige konden agenten de man rond 17.35 uur aanhouden op de Eerste Noordboutweg in Ooltgensplaat. Hij negeerde daarbij een stopteken van een agent, die ternauwernood de auto kon ontwijken. Met een andere politieauto kon de auto van de verdachte tot stilstand worden gebracht en de man aangehouden.

De politie doet onderzoek naar wat precies is gebeurd. Heeft u informatie en heeft u de politie nog niet gesproken, meld u dan via telefoonnummer 0900-8844.

Mocht u in Ooltgensplaat wonen en schade aan uw auto ontdekken dat kunt u dit melden via hetzelfde nummer.