[Herhaalde oproep] Januari 2023 - Marloes Kraan van Wageningen Economic Research (WEcR) heeft team Nederlandse Visserbond/PO Delta Zuid verzocht om een oproep te plaatsen voor het invullen van een enquête. Johan Nooitgedagt: Graag beveel ik deze enquête van harte bij iedereen aan. Het is het beste als de enquête door zoveel mogelijk mensen wordt ingevuld, zodat zo goed mogelijk duidelijk wordt hoe al die beleidswijzigingen inwerken op de mannen en vrouwen van de vloot en op de visserijgemeenschappen..." Lees meer >>

Oproep invullen enquête

‘Graag roepen we alle Noordzee- en waddenvissers (schipper-eigenaren en bemanning) en vissersvrouwen op om mee te doen aan de landelijke enquête. De enquête maakt deel uit van de impact studie die WEcR uitvoert waarbij gekeken wordt naar de gevolgen van alle veranderingen in het visserijbeleid van de afgelopen jaren op vissers (en vrouwen), de keten en de visserijgemeenschappen.

In dit onderdeel brengen we in kaart wat het sociaal culturele belang is van visserij. Met deze enquête willen we beter begrijpen wat de gevolgen zijn van beleidswijzigingen voor de vissers zelf, hun vrouwen en de visserijgemeenschappen.

We realiseren ons dat dit jaar veel is veranderd als gevolg van de zeer hoge olieprijs en alle onzekerheid over de toekomst van de visserij. Een record aantal vaartuigen is aangemeld voor de sanering en veel ondernemers staan voor een zware beslissing met bemanningen in onzekerheid. Wordt de sanering doorgezet? Met de enquêtes hopen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt.

De vragen gaan over hoe het met u, uw gezin en uw visserijbedrijf gaat, en hoe u uw toekomst, de toekomst van uw bedrijf en de toekomst van uw dorp of stad ziet. We hopen dan ook dat u meedoet, zodat we vanuit alle delen van Nederland een beeld krijgen van wat er gebeurt in onze vissersplaatsen!

Enquête online invullen

De enquêtes kunnen online ingevuld worden, klik hier voor de link of QR code. U kunt dat doen op uw computer of op uw telefoon. Let op dat u de juiste enquête invult.

Enquête op papier invullen

Mocht u de enquête graag op papier invullen, dan kan dat ook. U kunt deze afhalen bij:

  • PO Oost, PO Nederlandse Vissersbond, PO de Roussant, PO Delta Zuid en PO Wieringen.
  • De coöperaties op Texel, Harlingen, Lauwersoog
  • En de afslagen op Stellendam, Scheveningen, IJmuiden, Den Helder, en Vlissingen.

Uiteraard kunt u mij ook een mail of appje sturen en dan sturen we een papieren enquêteformulier naar uw huis adres. De ingevulde enquêteformulieren kunnen teruggestuurd worden naar: Prinses Beatrixlaan 582-528, 2595 BM Den Haag. We willen u vragen deze in te vullen.
Het invullen duurt ongeveer 15 minuten, en alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en zijn niet herleidbaar tot u.’

Johan Nooitgedagt: Graag beveel ik deze enquête van harte bij iedereen aan. Het is het beste als de enquête door zoveel mogelijk mensen wordt ingevuld, zodat zo goed mogelijk duidelijk wordt hoe al die beleidswijzigingen inwerken op de mannen en vrouwen van de vloot en op de visserijgemeenschappen. Uiteindelijk is de visserij niet alleen een economische activiteit, maar gaat het over ieders identiteit en draagt het bij aan het sociaal cultureel belang van Nederland. Het is goed dat we daar nu ook gegevens over verzamelen”.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Marloes Kraan via de mail: Marloes.kraan@wur.nl of tel: 06-10642542.