4 januari 2023, Oude-Tonge - Op de redactie kwam in deze eerste week van het nieuwe jaar een ingezonden brief binnen met opschrift: "Wie wil er meedenken? Er is vast een gat in de markt!" Schrijfster Nellie Slooter schrijft over haar moeder die: "..al jaren een soort "Tafeltje-dek-je" heeft via Ebbe en Vloed. Heerlijke warme maaltijden werden elke dag bezorgd door vriendelijke vrijwilligers. Maar (!), omdat er niet genoeg vrijwilligers en te weinig koks zijn, en vast nog andere redenen, is dit per 1 januari 2023 gestopt..." Lees meer >>

Vervolg
Slooter is nu allerlei mogelijkheden aan het zoeken. "Om het voor 'ons ma' haalbaar te maken om, tussen de middag, eten voor zichzelf warm te maken. Met bijvoorbeeld een makkelijke magnetron, met uitgeschreven aanwijzingen enz."

Nellie en haar familie zijn niet de enigen die met dit euvel te maken hebben. Nellie: "Ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn die hiermee tobben. We zijn met vier kinderen en we hebben allemaal zo’n beetje onze eigen 'taken' om ervoor te zorgen dat onze moeder in haar huisje kan blijven, maar elke middag een maaltijd opwarmen lukt ons gewoon niet. We moeten blijven "tobben" totdat er een goede woonplek voor onze moeder is gevonden. Maar, wat zou het fijn zijn dat er toch een gezonde, warme hap kon worden bezorgd. En hier betalen we uiteraard graag voor. Wij, als kinderen, kunnen dan alle andere zorg-zaken blijven doen, samen met de verzorgers van Careyn."

Oproep

Nellie en haar familie doen graag een oproep. "We zoeken mensen die hierover na willen denken met ons. Hebben jullie dezelfde ervaringen? Mail ze en we kunnen samen brainstormen over een mooie oplossing!"

Nellie tot slot: "Je kunt me mailen of bellen via tel. 06-10688016. Spreek gerust je verhaal in op de voicemail, als ik even niet bereikbaar ben. Misschien kunnen we met zijn allen iets moois bereiken!"