Den Bommel - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen, gedachten en bezigheden zal verwoorden in een column. Debby heeft haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkt inmiddels weer als programmamaker bij de radio. Debby: "Nu de komende weken nog een proest-diner, een hoest-lunch, een kuch-overnachting en een blaf-saunabezoek...." Lees hieronder haar nieuwste column: Jarig 2.0 >>

Jarig 2.0

Het hoesten is nog steeds niet voorbij, maar ik durf me sinds een paar dagen weer onder de mensen te begeven. Dan durf ik alleen niet te kuchen, maar tot nu toe is het me gelukt niemand bang te maken met mijn geblaf. In het theater vierde ik met een vriend die een paar dagen eerder jarig is dan ik onze verjaardagen. Het hoesten kon ik steeds net lang genoeg uitstellen tot er gedrumd of geklapt werd. Gisteren trakteerde mijn beste vriendin op onze uitgestelde high tea. Dat werd al wat lastiger, maar de wc bracht vrij eenvoudig uitkomst. Dit weekend ga ik met familie een escaperoom in, maar ‘gelukkig’ heeft iedereen recent corona gehad, dus dan kunnen we gezellig zonder uitleg en excuses een kuch-koor zijn.

Nu de komende weken nog een proest-diner, een hoest-lunch, een kuch-overnachting en een blaf-saunabezoek en dan heb ik mijn 50e verjaardag gevierd. Een verjaardag om nooit te vergeten, zoals ik twee weken geleden ook al schreef. Ouderdom komt met gebreken zoals we weten, maar dat die gebreken de klok zou gelijk zouden zetten op een halve eeuw, dat had ik niet gedacht. Ik kan er niet echt mee zitten. In mijn achterhoofd heb ik altijd de tekst die ik ooit in een vrolijk boekje las: ‘The best antiques are old friends.’ Daarmee ga ik vol vertrouwen (al is het hoestend) mijn volgende halve eeuw in.