Goedereede - Afgelopen woensdagavond 16 november 2022 werd bij de hulpdiensten wederom een melding gedaan door een aangetroffen voorwerp zonder eigenaar. Deze keer geen rugtas, maar een fiets op de kruising van de Middeldijk en de Mariadijk tussen Goedereede en Ouddorp. Ook op deze melding werd een grote zoekactie op touw gezet. Waarbij politie, een ambulance en meerdere eenheden van de brandweer ter plaatse kwamen. De brandweer zette een oppervlaktereddingsteam in die te water gingen. Lees meer en bekijk de foto's van Siem Schutte >>

Vervolg

Hulpdiensten werden groots ingezet en men begon een zoekactie naar een "vermist persoon"/ "persoon te water".

Na een behoorlijke tijd zoeken en diverse zoekslagen te hebben gemaakt in en rondom het water, werd echter niets gevonden.

De hulpverlening doen een dringende oproep: "Laat geen voorwerpen, vervoersmiddelen of kledingstukken langs de weg of waterkant liggen, bijvoorbeeld na het vissen. Het veroorzaakt veel onnodig tumult als voorbijgangers 112 gaan bellen bij het zien liggen van spullen en er een hele zoekactie op touw wordt gezet, maar er (weer) niemand wordt aangetroffen. En dan is nog niet gesproken over de (vrij-)gemaakte (vrijwillige)tijd en kosten."