28 oktober 2022, Regio - Rijkswaterstaat houdt u op de hoogte van de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel in de A29. "We moeten anders de weg op... De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug start in 2023 en duurt tot het najaar van 2023. De renovatie van de Heinenoordtunnel start ook in 2023 en duurt tot in 2024. Met de renovaties zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de brug en tunnel ook in de toekomst veilig en beschikbaar blijven. De voorbereidingen voor beide renovaties zijn volop aan de gang...." Lees meer >>

Vervolg

"We moeten anders de weg op tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug en er is geen bediening van de Haringvlietbrug vanaf 1 januari 2023 tot in het najaar..."

Anders de weg op tijdens de renovatie van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat:

De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug wordt uitgevoerd door de combinatie Mobilis Croonwolter&dros. Aannemerscombinatie Savera III, bestaande uit Dura Vermeer, Dynniq en SPIE, voert de renovatie van de Heinenoordtunnel uit.

We kunnen de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel niet renoveren zonder dat er hinder is voor het verkeer. Samen met omgevingspartijen nemen we verschillende maatregelen om de overlast te beperken, vooral tijdens de lange afsluitingen in de zomers van 2023 en 2024. Wat doen wij en wat kunt u zelf doen?

Door het werk slim(mer) te plannen en de uitvoering te optimaliseren, hebben we het aantal afsluitingen, en dus de hinder, kunnen beperken.

‘Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werken we volgens de werkwijzer ‘Hinderaanpak’ waarin de stappen ’Slim plannen, Slim bouwen en Slim reizen‘ centraal staan’, vertelt Daisy Hofmans, Renovatie Heinenoordtunnel omgevingsmanager van Rijkswaterstaat.

‘Door het werk slim(mer) te plannen en de uitvoering te optimaliseren, hebben we voor de renovatie van de Heinenoordtunnel het aantal afsluitingen, en dus de hinder zo minimaal mogelijk kunnen houden. Ook kijken we naar maatregelen die ervoor zorgen dat het verkeer kan blijven doorrijden op de omleidingen, of stimuleren mensen de auto te laten staan en bijvoorbeeld het openbaar vervoer of de fiets pakken; slim reizen dus.’

Maatregelenkaart renovatie Heinenoordtunnel: Laat de auto staan... Lees meer (laatste update: 28 oktober 2022) >> rijkswaterstaat.nl

Foto iGO.nl