Oude-Tonge - Voetbalclub DBGC heeft ook in haar tweede competitieduel een overwinning geboekt. Op Sportpark de Koepel waren de mannen van trainer Jordi Smit veel te sterk voor WHS uit Sint Annalannd en won het met 6-1. Lees meer en bekijk de video hieronder >>

Vervolg

DBGC begon slap aan het duel tegen promovendus WHS. De organisatie was niet direct op orde en in veel duels kwamen de blauw-witten te laat. Na twee minuten ging de gevaarlijke aanvaller Jasper Gunter al op Roy Nieuwland af, maar in deze situatie was de doelman nog net op tijd. Een minuut later was het echter wel raak toen een lange bal achter de defensie opgepikt werd door Gunter. Hij omspeelde keeper Nieuwland die te laat kwam en zorgde zo voor de 1-0. DBGC moest zich snel herpakken en deed dit ook. Met veel balbezit en het initiatief ging DBGC op zoek naar de gelijkmaker. Na vijftien minuten bediende Jeroen Sep aanvoerder Tim Mackloet die met een bekeken schuiver voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later speelde Bas Mackloet de bal in de diepte richting Jeroen Sep. Oog in oog met de doelman bleef hij rustig en zorgde zo voor de verdiende 2-1. In de 25e minuut bediende Tim Mackloet opnieuw Jeroen Sep met een handig hakballetje. Sep bleef rustig in de afronding en zorgde zo voor de 3-1. Tussendoor miste DBGC nog de nodige kansen, maar tien minuten voor rust was het alsnog raak toen Mels de Blok op aangeven van opnieuw Tim Mackloet voor de 4-1 en tevens ruststand zorgde.

In het tweede bedrijf wilde DBGC het goede spel doorzetten om WHS zo geen moment enig geloof in een resultaat te geven. DBGC behield het initiatief, maar het duurde tot de 60e minuut, toen Thijs Tromp na sterk doorzetten, de doelman passeerde en zo voor de 5-1 zorgde. DBGC nam toen wat gas terug. Uit een afgeslagen corner scoorde invaller Stefan Tuns in de 79e minuut met een bekeken schot de 6-1. Duel gespeeld zou je zeggen, maar voor het aanwezige publiek gebeurde er nog genoeg op het veld. Eerst viel Melchior Coolbergen uit met een hoofdblessure en viel reservekeeper Mark Stroom in als spits. Niet veel later leek keeper Nieuwland ook geblesseerd uit te vallen met een blessure op een wel erg delicate plek, maar hij kon het duel vervolgen. Invaller Stroom was met een kopbal nog dichtbij de 7-1, maar zijn inzet verdween naast.

Zo boekt DBGC haar tweede overwinning van dit seizoen en bezet het nu op doelsaldo de eerste plaats in de 2e klasse samen met Hellevoetsluis en Zuidland. Aanstaande dinsdagavond speelt DBGC een oefenwedstrijd in Roosendaal tegen RKVV Roosendaal. Op zaterdag gaat DBGC op bezoek in Goes bij SSV’65 dat met 0-4 onderuit ging tegen De Meeuwen.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen (’85 Mark Stroom), Jacco de Gast, Tijme van der Veeken (’72 Jorg Moerkerk), Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer (’65 Robert Koster), Bas Mackloet (’72 Stefan Tuns), Tim Mackloet (’65 Joran Maliepaard), Thijs Tromp, Jeroen Sep, Mels de Blok.