Ouddorp - De lokale televisie, op het eiland Goeree-Overflakkee, RTV Slogo heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. U ziet in de nieuwe items bijvoorbeeld bij het programma 'Politieke Achtergronden' een gesprek met wethouder Jaap Willem Eijkenduijn, maar ook een video over de opening van de Beroepscampus in Middelharnis. In een item met 'De Huiskaemer' in Melissant ziet u hoe iedere bewoner daar zijn of haar eigen kamer heeft. Lees meer >>

De nieuwe items voor deze week zijn:

• Politieke Achtergronden – Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn: In deze nieuwe uitzending van het programma Politieke Achtergronden gaan we in gesprek met de nieuwe wethouder Jaap Willem Eijkenduijn. Met zijn partij, de Partij van de Arbeid, zit hij in de huidige coalitie en is hij voorgedragen als wethouder. Zijn werkzaamheden zijn de portefeuilles Financiën, Duurzaamheid, Accommodaties en Sport en Kunst en Cultuur.

• ’t Eiland Actueel – Opening Beroepcampus Middelharnis – deel 2: De Beroepscampus is dé plaats waar het vo, het mbo, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én de gemeente Goeree-Overflakkee met elkaar zorgen voor beroepsgericht onderwijs in de regio. Leerlingen en studenten worden hier opgeleid tot vakmensen, zodat ze straks klaar zijn voor die mooie baan in de regio. Donderdag 15 September werd de beroepscampus officieel geopend.

• ’t Eiland Actueel – Online Rijbewijs verlengen: Uw rijbewijs online verlengen? Dat kan vanaf 1 oktober ook bij de Gemeente Goeree-Overflakkee. Doe een aanvraag via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Dan ligt het rijbewijs al na twee werkdagen voor u klaar op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk voor verlenging of uitbreiding van categorieën.

• ’t Eiland Actueel – Op bezoek bij de Huiskaemer: De Huiskaemer is gevestigd in Melissant. Het pand bestaat uit twee woonlagen met elk een ruime woonkamer en leefkeuken. Daarnaast heeft iedere bewoner een eigen kamer. De inrichting van de gezamenlijke ruimtes is gezellig, warm en voelt aan als thuis. De Huiskaemer biedt alle faciliteiten om 24-uurs zorg en begeleiding te bieden aan de bewoners die ondersteund worden door een zorgvuldig samengesteld team van medewerkers. Het team van RTV SLOGO bracht een bezoek.

• ’t Eiland Actueel – Uitreiking certificaat Reiskoffer: In de periode van 2019 tot nu hebben een tiental leerlingen/personen deelgenomen aan De Reiskoffer. Dit is een traject om te komen tot het zelfstandig reizen met openbaar vervoer. De deelnemers kregen afgelopen week op het gemeentehuis een certificaat uitgereikt voor het afronden van dit traject.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten.

Tips, ideeën of eigen films?

Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 43

KPN/Telfort: Kanaal 1371

Delta: kanaal 12.

Meer infromatie

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl. Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo