Regio - Het CDA Zuid-Holland heeft de concept-kandidatenlijst voor de aankomende Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023 vastgesteld. Deze lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen, waarna de leden begin december de lijst definitief zullen vaststellen. Lees meer >>

Vervolg

Voorzitter Peter Heijkoop is enthousiast over de conceptlijst: “Dit gevarieerde team combineert ervaring met vernieuwing en verjonging. Zo kunnen we voor de komende Statenperiode alle hoeken van onze provincie goed vertegenwoordigen. En dat is belangrijk, want er is nu meer dan ooit echt iets te kiezen.”

De concept-kandidatenlijst is opgesteld na het advies van de vertrouwenscommissie, voorgezeten door oud-gedeputeerde Govert Veldhuijzen. De lijst bestaat uit oude bekenden en veel nieuwe gezichten. Veel ervaring blijft behouden doordat er plek is gegeven aan Meindert Stolk (lijsttrekker en op dit moment gedeputeerde van Zuid-Holland), Michel Rogier (plek 2) en Moniek van Sandick-Sopers (plek 4). Van de zittende Statenleden nemen Jaco Kastelein en Maurits de Haan na de verkiezingen afscheid. "We zijn Jaco en Maurits erg dankbaar voor hun bijdragen en inzet voor onze provincie en onze partij", aldus Heijkoop.

Op de lijst is ook plaats voor vernieuwing en verjonging. De hoogste nieuwe binnenkomer is Tea Both-Verhoeven (plek 3). Zij was voorheen wethouder duurzaamheid en energiebeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee en brengt veel kennis mee op het gebied van natuur en landbouw. Datzelfde geldt voor Bas Nootenboom op plek 6, die eerder wethouder was van de gemeente Barendrecht. De top tien wordt verder aangevuld met twee jonge kandidaten, Arjen Veerman (plek 5) en Dagmar van den Herik (plek 7).

Lijsttrekker Meindert Stolk kijkt er naar uit om met dit team de campagne in te gaan. “Met dit sterke team kunnen we de ons goede werk in Provinciale Staten de komende periode voortzetten. Het is mooi om te zien dat er nieuwe en jonge gezichten op de lijst staan en we gaan ervoor dat zij na de verkiezingen een plek in onze fractie krijgen.”

Tekst CDA Zuid-Holland