31 augustus 2022, Middelharnis - De 150 asielzoekers, die nu worden opgevangen op een schip bij het Havenhoofd van Middelharnis, vertrekken maandag 5 september als groep naar een nieuwe locatie. Er zijn nog enkele dagen nodig om de nieuwe locatie gereed te maken. Lees meer >>

Vervolg

Vanaf eind juli wordt er op het schip de ms Alemannia aan de steiger in Middelharnis crisisnoodopvang geboden. Het gaat om een groep van 150 vluchtelingen: stellen, vrouwen en kinderen afkomstig uit niet-veilige landen. Het schip zou na maximaal zes weken opvang uiterlijk 1 september vertrekken, omdat het schip ergens anders nodig was.

Lange tijd was niet duidelijk waar de groep na de opvang in Middelharnis naar toe zou gaan. Vorige week werd duidelijk dat de ms Alemannia toch langer gebruikt kon worden voor de crisisnoodopvang. Verlengen bij het Havenhoofd was voor de gemeente echter geen optie, omdat er met omwonenden duidelijke afspraken zijn gemaakt. De gemeente vond het vanuit humaan oogpunt wel goed om akkoord te gaan met een paar dagen uitloop. Daardoor kan de groep vluchtelingen met elkaar naar de volgende opvanglocatie.