[Herhaling] Goeree-Overflakkee - In het weekend van 26 t/m 29 augustus wordt de Haringvlietbrug op de A29 volledig afgesloten in beide richtingen door Rijkswaterstaat. "De betonnen barrières op de brug worden vervangen door stalen barrières om de brugconstructie te ontlasten. Tegelijkertijd worden de rijstroken op de brug geasfalteerd. De Kiltunnel is het hele weekend tolvrij." Lees hieronder meer >>

Vervolg

Voorbereidende werkzaamheden

In het weekend van 15-18 juli voerde Rijkswaterstaat al voorbereidende werkzaamheden uit om de weginrichting op de Haringvlietbrug aan te passen. De betonnen barrières moeten worden vervangen door stalen exemplaren en meer naar het midden van de brug geplaatst.

Brug afgesloten

In het weekend van 26 t/m 29 augustus wordt de brug volledig afgesloten in beide richtingen om de barrières daadwerkelijk te vervangen. Dan wordt ook het rijdek geasfalteerd. De breedte van de rijstroken verandert niet; ze blijven versmald. Gedurende de afsluitingen wordt weggebruikers aangeraden om de omleidingsroutes te volgen op de gele borden langs de weg.

Waarom deze werkzaamheden?

Sinds 23 augustus 2021 geldt op de Haringvlietbrug een verlaagde maximumsnelheid van 50 km/u. Deze is ingesteld omdat de klemmen waarmee het wegdek vastzit aan de klep lostrillen door het verkeer. Met deze maatregel wordt de brug minder belast en kan de brug naar verwachting veilig gebruikt worden tot aan de geplande werkzaamheden aan de klep in 2023.

Om weggebruikers te attenderen op deze lagere maximum snelheid is de weginrichting op de brug aangepast en zijn de rijstroken versmald door middel van betonnen barrières.

De betonnen barrières zijn destijds op de randen van de brug geplaatst om in de middenberm ruimte te maken voor handhaving door de politie. Handhaving gebeurt inmiddels met camera’s waardoor er meer ruimte is vrijgekomen in de middenberm. Door het gewicht van de barrières en de positie op de rand van de brug wordt de constructie van de brug te zwaar belast. Dit volgt uit recente berekeningen.

Om de brug de komende jaren veilig te kunnen blijven gebruiken vervangen daarom de betonnen barrières door lichtere stalen barrières en verschuift deze meer naar het midden van de brug. Aan de breedte van de rijstroken verandert niets.

Afsluiting:

Weekendafsluiting 26 - 29 augustus

Vanaf 26 augustus 22:00 uur tot en met 29 augustus 05.00 uur is de Haringvlietbrug volledig afgesloten om de betonnen barrières door stalen barrières te vervangen en het rijdek te asfalteren. In dit weekend is de Kiltunnel in beide richtingen tolvrij.

Omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom wordt omgeleid via de snelwegen A15, A16, A17 of de N59.
  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15 en de autoweg N57.
  • Verkeer vanuit Bergen op Zoom-Rotterdam wordt omgeleid via de A59/A17, A16, A15.
  • Verkeer vanuit Zierikzee-Rotterdam wordt omgeleid via de N57, A15.

Advies vaarweggebruikers

In het weekend in augustus is de brug gestremd voor de hoge scheepvaart.

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veelgestelde vragen vindt u in ons online dossier Maatregelen Haringvlietbrug.