Goeree-Overflakkee - De lokale televisie op het eiland Goeree-Overflakkee, RTV Slogo, heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s De nieuwe items leest u hieronder. Bekijk bijvoorbeeld de Truckrun terug, of de Flakkeese Dagen, deel 4 of het dorp Herkingen in de jaren '60. Lees meer en bekijk de juiste frequenties voor uw radio en TV >>

Agenda RTV Slogo

  • 't Eiland Actueel – Truckrun 2022: Dit jaar vond op 18 juni 2022 de 31e Truckrun plaats op Goeree-Overflakkee. Chauffeurs van 212 vrachtwagens/bussen hebben de bewoners van de Zuidwester een onvergetelijke dag bezorgd. Gestart in 1988 met een paar trucks en een klein rondje om te kijken of het een succes zou worden, inmiddels is de Truckrun uitgegroeid tot een evenement van formaat. In een lange stoet vanaf Middelharnis reden ze via de dorpen op de route naar Ouddorp en zo ook weer terug. En dan toegezwaaid worden door honderden belangstellenden langs de route. Kortom een geslaagde dag voor de deelnemers en vrijwilligers.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2022 – deel 4 – Millfist: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 4 van onze registratie van 2022 met de band Millfist.
  • ’t Eiland Actueel – Immuniteit - deel 4: Hoe werkt het immuunsysteem van kinderen? Werkt het immuunsysteem van kinderen/jongeren anders dan van volwassenen? Is vaccineren schadelijker voor kinderen/jongeren in vergelijking met volwassenen? Kinderen lijken minder last te hebben van corona dan ouderen. Is dat altijd zo bij virussen? Immunoloog Marjolein van Egmond geeft antwoord.
  • Streekhistorie - Herkingen in de jaren 1966 – deel 7: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in de dorpen Dirksland en Herkingen.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo