21 juni 2022, Regio - "...over de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en de renovatie van de Haringvlietbrug, beiden in de A29..." De renovatie van de Heinenoordtunnel vindt plaats in 2023 en 2024. De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug is ook in 2023. "Hiervoor gaat de brug in 2023 van vrijdagavond 9 juni tot en met vrijdag 28 juli dicht voor al het wegverkeer..." Met de renovaties zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de tunnel en de brug ook in de toekomst veilig en beschikbaar blijven. Lees meer >>

Vervolg

Aannemerscombinatie Savera III, bestaande uit Dura Vermeer, Dynniq en SPIE, voert de renovatie van de Heinenoordtunnel uit. De renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug wordt uitgevoerd door de combinatie Mobilis Croonwolter&dros. De voorbereidingen voor beide renovaties zijn volop aan de gang.

Buis Tweede Heinenoordtunnel geschikt gemaakt voor pendelbussen

Langzaam verkeer kan via de Tweede Heinenoordtunnel de Oude Maas oversteken. Deze tunnel ligt naast de Heinenoordtunnel in de A29 en heeft 2 tunnelbuizen: 1 alleen voor fietsers en 1 voor landbouwverkeer, brommers en scooters. Deze laatste buis is nu tijdelijk aangepast, zodat hij tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel geschikt is voor pendelbussen tussen busstation Heinenoord en metrostation Zuidplein.

Renovatie Haringvlietbrug kan niet zonder hinder

De Haringvlietbrug, onderdeel van de A29, moet worden gerenoveerd. Uit onderzoek blijkt dat het bewegende deel van de brug is versleten. De klep, het bewegingswerk waarmee de brug kan worden geopend en gesloten en de technische systemen moeten worden vervangen. Hiervoor gaat de brug in 2023 van vrijdagavond 9 juni tot en met vrijdag 28 juli dicht voor al het wegverkeer. Dit is voorafgaand aan de afsluiting van de Heinenoordtunnel in augustus 2023. Diana Wonnink, omgevingsmanager bij het project, legt uit wat er precies staat te gebeuren. Lees HIER meer.