Regio - Voel de wind door je haren, het zomerzonnetje op je gezicht en laat je longen vullen met de zilte lucht. Van 20 t/m 26 juni 2022 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de negende editie van de Grevelingenweek. Iedereen kan meedoen met unieke activiteiten rondom de Grevelingen, het grootste zoutwatermeer van Europa. "Wil je weten wat de stand van zaken is van het project Getij Grevelingen? Kom dan naar een van de twee informatiesessies op 23 juni..." Lees meer >>

Beleef de Grevelingen
Tijdens de grevelingenweek is er veel te beleven voor jong en oud! Vaar mee op een boot op zoek naar zeehonden, stap op de huifkar voor een mooie tocht over de slikken van Flakkee. Bezoek de imker of loop mee met een van de prachtige wandelingen. Zin in een actief uitje? Volg dan een sup clinic, neem een zeilles of bewonder de onderwaterwereld tijdens een snorkelsafari.

1000-soortenweek
Honderden hectares duinvalleien, duizenden kust(broed)vogels, een ongekend onderwaterleven; kortom de Grevelingen is een gebied van internationale betekenis. Maar hoe groot is die soortenrijkdom nou precies? In het kader van ‘meten is weten’ organiseert Staatsbosbeheer dit jaar tijdens de Grevelingenweek ook een 1000-soortenweek. In deze week worden zoveel mogelijk verschillende soorten dieren en planten geïnventariseerd. Doe mee en schrijf je in voor een excursie waterdiertjes zoeken of nachtdieren inventariseren.

Informatiesessies Getij Grevelingen
Wil je weten wat de stand van zaken is van het project Getij Grevelingen? Kom dan naar een van de twee informatiesessies op 23 juni. De sessies zijn van 16:00 tot 17:00 uur en 19:30 tot 20:30 uur in het kantoor van Staatsbosbeheer in Zonnemaire.

Bekijk alle activiteiten op www.grevelingenweek.nl.