Goeree-Overflakkee - De RAD is gestart met een op waterstof aangedreven achterlader om huishoudelijk afval in te zamelen. Twee maanden lang zal het waterstofvoertuig binnen de gemeenten Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard worden ingezet ter vervanging van een bestaand diesel voertuig. "De RAD heeft uitstekende resultaten behaald op milieugebied. De hoeveelheid vrijgekomen restafval is binnen de gemeenten fors gedaald. Tegelijkertijd heeft de gescheiden grondstoffen inzameling een enorme vlucht genomen..." Lees meer >>

Vervolg

Het past in de duurzaamheidsdoelstelling van de RAD om ook op het gebied van mobiliteit meters te maken. De RAD doet in de operationele dienst ervaring op, met het gebruik van een zero-emissie voertuig, om zo meer inzichten te krijgen voor eventueel toekomstig gebruik. De RAD wil o.a. rijervaring opdoen, inzicht krijgen in de techniek en duidelijkheid krijgen over het kostenaspect. Bovendien geven deze ervaringen meer inzichten voor de sector in zijn algemeen.

Gemeente Goeree-Overflakkee “Hoe maken we ons eiland Goeree-Overflakkee klimaatkrachtig? Als vooruitstrevende gemeente op het gebied van duurzaamheid vindt Goeree-Overflakkee het belangrijk duurzame initiatieven te stimuleren. Zo ook het initiatief van de RAD”, vertelt wethouder Daan Markwat.

“Wat hier gebeurt is iets waar we trots op mogen zijn. Er zijn verschillende manieren om CO 2 neutraal te vervoeren. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat werkt en wat niet. Dit kan alleen door het uit te proberen met pilots zoals deze van de RAD. Op deze manier kunnen we van elkaar leren en zorgen we samen voor een duurzaam eiland”.