[video] Oude-Tonge - Het duel met VVGZ paste helemaal in de uitgeroepen 'Super Saturday' vanwege het 65-jarig bestaan van DBGC. Met veel (oud)-leden langs de lijn sleepte DBGC in de absolute slotfase een 3-2 zege uit het vuur op Sportpark de Koepel.... Lees hieronder het verslag en bekijk de video >>

Vervolg
DBGC begon goed aan de wedstrijd en probeerde VVGZ vast te zetten. De bezoekers waren echter hetzelfde van plan en zo ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd. Na ruim tien minuten spelen kon keeper Nieuwland een afstandsschot niet klemmen, waarna VVGZ op voorsprong leek te komen. De scheidsrechter keurde de treffer echter af na een vlagsignaal. In het verloop van de eerste helft kwam DBGC beter in het duel. Een inzet van Jeroen Sep werd gestopt door de doelman. Uit een voorzet werd Bas Mackloet licht naar de grond getrokken en kreeg DBGC een makkelijk gegeven strafschop. Jeroen Sep nam dit buitenkansje graag aan en zorgde vanaf elf meter voor de 1-0. Een inzet van Thijs Tromp vanaf randje zestien verdween net naast de goal. Op slag van rust kreeg VVGZ een hoekschop die bij de tweede paal binnen werd gelopen, waardoor beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

In het tweede bedrijf bleef het een boeiend duel met aanvallen over en weer. Na ruim een uur spelen schoot invaller Mels de Blok op de paal. Vanuit de rebound scoorde Jeroen Sep de 2-1. Deze goal werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter het onterechte vlagsignaal volgde. Ruim tien minuten voor tijd kwam VVGZ op voorsprong toen spits Koen Kuijpers bij de eerste paal raak kopte. DBGC moest zich snel herpakken om nog een resultaat uit dit duel te halen. In de 90e minuut bereikt Bas Mackloet met een lange bal Jeroen Sep, die eerder bij de bal was dan de doelman en na een goede aanname de bal in het lege doel kon schuiven. Vanaf dat moment drukt DBGC door op zoek naar de volle buit. Een kans van Sem Vos werd nog gekeerd door de doelman en bovendien afgevlagd. Een minuut later is de voorsprong daar. Een voorzet van Mels de Blok wordt in de 93e minuut op knappe wijze binnen gewerkt door aanvoerder Tim Mackloet.
Zo pakt DBGC na een knotsgekke slotfase de volle buit in een vermakelijk duel. Door deze zege komt DBGC op één punt van nummer vijf VVGZ en kan het bij een zege en een gunstig resultaat volgende week de vijfde plaats nog veroveren als de mannen van trainer Jordi Smit op bezoek gaan bij Bruse Boys.