Sommelsdijk - Op woensdag 18 mei 2022 was het... Ronald ging zijn hond uitlaten, maar had niet verwacht een mysterie te zien, dat hem meer bezig houdt dan hij verwachtte. "Tijdens het uitlaten van de hond kwam ik vanavond een groepje jongens tegen bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh aan de Sperwer die een oude steen uit de vijver gevist hadden....." Lees meer >>

Vervolg

Op de steen staat: "Opnieuw in gebruik genomen anno domini 13 september 1984".

Ronald Zuidweg vertelt: "Toen ik de jongens tegenkwam lag de steen aan de achterzijde van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh, vlakbij de vijver bij de woningen van 't Oude Land. Ik weet niet of ze hem daar hebben laten liggen of dat ze de steen meegenomen hebben. Het houdt me bezig en ik vraag me dan ook af: Iemand enig idee waar dit van kan zijn? Aan de achterzijde is te zien dat de steen in metselwerk heeft gezeten. En ik weet inmiddels dat de gevelsteen in muur zat bij het verzorgingshuis De Goede Ree. Waarschijnlijk zat deze plaat buiten bij de hoofdingang. In het schuine gedeelte vlak bij de schuifdeuren waar je naar binnen ging."

Oproep

Misschien ben jij wel diegene die de steen uit het water haalde. Of weet u of jij meer? Neem contact op met de redactie via de mail: info@iGO.nl.