16 mei 2022, Goeree-Overflakkee - De Clubs van EFRC Flakkee (onder 14) speelden afgelopen zondag de finale van de Plate Gold, het tweede niveau van Nederland. "Op het veld van clusterpartner RCC Roosendaal was Breda te gast en in de reguliere competitie waren de twee al aan elkaar gewaagd. Uit in Breda werd gewonnen, thuis op Flakkee verloren. Voor zo’n 150 toeschouwers kwam de thuisploeg door een wolk van rood en groene fakkels het veld op...." Lees meer >>

Vervolg verslag

Voor zo’n 150 toeschouwers kwam de thuisploeg door een wolk van rood en groene fakkels het veld op, maar Breda had in het begin het betere van het spel. Voor rust wist de Roosendaal/Eilanders combinatie wel te scoren maar keken ze al tegen een behoorlijke tegenstand aan, 5-31.

In de tweede helft ging de thuisploeg goed van start en wist wederom te scoren, had meer van het spel en kreeg veel meer kansen. Maar Breda hield het hoofd koel, speelde de bal goed in de lijn en wist de kansen beter te benutten wat uiteindelijk een erg geflatteerde maar daarom niet minder verdiende 10 – 50 overwinning voor de gasten opleverde. Alver Vertue, Naomi Kok en kun maatjes van Roosendaal kunnen terugkijken op een geweldig seizoen dat ze bekroonden met een mooie schaal en de 8e plaats in Nederland.