26 maart 2022, Middelharnis - Afgelopen vrijdag 25 maart 2022 werden twee gedenkbomen geplant, voor twee honderdplussers, in het Vliedpark te Sommelsdijk. "Het gaat om walnootbomen." Zowel burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman als wethouder Tea Both-Verhoeven waren bij dit feestelijke moment aanwezig. "Normaal gesproken zijn er ongeveer vijf inwoners in een jaar die hun 100ste verjaardag mogen vieren. Omdat dit het eerste jaar is, is besloten om ook alle mensen die in voorgaande jaren 100 zijn geworden dit cadeau aan te bieden (...) er worden nu twee plantmomenten georganiseerd waarbij de jubilaris of een familielid samen met de bestuurders de boom zal planten." Lees meer >>

Vervolg

Het planten van een gedenk- of herinneringsboom is een eeuwenoud gebruik. In het verleden zijn ook in de gemeente Goeree-Overflakkee meerdere herinneringsbomen geplant. Het gaat dan om het herdenken van personen of gebeurtenissen, bijvoorbeeld de geboorte van een prins of prinses. De gemeente besloot eind 2021 om inwoners bij het bereiken van de leeftijd van 100 jaar een gedenkboom als cadeau aan te bieden.

Op twee momenten in het jaar worden er vanaf heden plantmomenten georganiseerd waarbij de jubilaris of een familielid samen met de bestuurders de boom zal planten. Bij de boom komt een bordje met de naam, geboortedatum en geboorteplaats. De gemeente beheert en is eigenaar van de gedenkbomen.

Normaal gesproken zijn er ongeveer vijf inwoners in een jaar die hun 100ste verjaardag mogen vieren. Omdat dit het eerste jaar is, is besloten om ook alle mensen die in voorgaande jaren 100 zijn geworden dit cadeau aan te bieden.

In november is er nog een plantmoment. Dan krijgen alle inwoners die na 25 maart hun verjaardag vieren een gedenkboom aangeboden.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee