Achthuizen - Alle dorpsgenoten worden gevraagd mee te doen. De Dorpsraad van Achthuizen is, na een vraag van een dorpsgenoot over het aanpakken van het zwerfafval in het dorp, aan de slag gegaan. "Er is contact gezocht met de stichting Schoon Goeree-Overflakkee die ervaring heeft met het opruimen van zwerfafval in tal van dorpen op ons mooie eiland. En wij willen, met elkaar, op zaterdag 5 februari de handen uit de mouwen steken. Bewoners of mensen die een hart voor dit mooie dorp hebben: geef je op!" Lees meer >>

Vervolg

Stichting Schoon Goeree-Overflakkee zet zich in om het prachtige Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee schoon te maken en te houden van zwerfafval. Daarnaast geeft de stichting positieve voorlichting aan particulieren, scholen en bedrijven om het zelf opruimen van zwerfafval blijvend te stimuleren.

Dagelijks zijn vele vrijwilligers op pad met een grijper, ring en rode vuilniszak om alle rommel uit de buurt, van het strand en uit de natuur op te ruimen. Van Ooltgensplaat tot Ouddorp en van Den Bommel tot Herkingen, overal kom je ze tegen.

Al deze vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving op ons eiland. Daarom zal de stichting in samenwerking met de dorpsraad Achthuizen op zaterdag 5 februari een start maken in Achthuizen om zoveel mogelijk afval te verwijderen.

Wat vragen wij van u? Dat u zaterdag 5 februari meehelpt om ons mooie Achthuizen nog mooier te maken. Het maakt niet uit of u man of vrouw bent, jong of oud, samen kunnen we dit klusje klaren.

Wilt u meehelpen geef u dan op. Graag uw naam en adres en mobiel nummer doorgeven. Dan maken we een WhatsApp groep aan zodat we u op de hoogte kunnen houden wanneer eventueel de schoonmaak niet door kan gaan (denk bijvoorbeeld aan onvoorziene omstandigheden/ slechte weersomstandigheden).

Dus geef u op via de mail: dorpsraadachthuizen@gmail.com (het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 4 februari 2022).

Datum/praktische informatie

  • Zaterdag 5 februari is de actie.
  • Locatie: Verzamelen bij de kantine van de ijsbaan.
  • Tijd: 09:00 uur / eindtijd 12:00-12:30 uur.
  • Tip: Draag makkelijke kleding, laarzen of stevige schoenen en eventueel handschoenen.

We hopen u en jullie allemaal te ontmoeten, tot dan!

Stichting Schoon Goeree Overflakkee en dorpsraad Achthuizen.