Goeree-Overflakkee - Politie Basisteam Haringvliet vraagt nogmaals aandacht voor vorm van oplichting. "Want dit soort aangiftes blijven bij ons binnenkomen." Voorbeeld: Slachtoffer wordt gebeld door een oplichter die zich voordoet als medewerker van een bank. De oplichter zegt bijvoorbeeld dat er een ongeloofwaardige adreswijziging heeft plaatsgevonden en noemt de laatste 3 cijfers van het bankrekeningnummer van het slachtoffer. Hierna stelt de oplichter aan slachtoffer voor om AnyDesk of TeamViewer te laten downloaden om samen de gegevens te kunnen controleren...." Doe dat niet! Lees hieronder meer >>

Vervolg

AnyDesk of TeamViewer downloaden om samen de gegevens te kunnen controleren? Niet doen!!

Wanneer een slachtoffer AnyDesk of TeamViewer heeft gedownload en geïnstalleerd vraagt de oplichter om in te loggen op internetbankieren om samen naar verdachte transacties te zoeken. Wanneer er is ingelogd zal het beeldscherm af en toe op zwart gaan en terwijl het scherm op zwart staat zal de oplichter snel het geld naar zijn of haar rekening overboeken.

Trap hier dus niet in. Een medewerker van een bank zal u nooit vragen om handelingen op uw PC uit te voeren. En al helemaal niet om programma's te installeren.

Bron Politie Basisteam Haringvliet