Goeree-Overflakkee - Maarten Schutte legt zijn taken als lijsttrekker van D66 Goeree-Overflakkee neer. Dat laat D66 vrijdag 14 januari 2022 weten. Inmiddels is zijn opvolger reeds bekend. Jeffrey Verlegh (24) uit Nieuwe-Tonge is door de leden unaniem verkozen tot nieuwe lijsttrekker. “Helaas heeft Maarten Schutte zijn taken als lijsttrekker moeten neerleggen. Maarten kreeg op professioneel vlak een geweldige kans aangeboden...." Lees hieronder verder.

Vervolg

Een kans die qua tijd en inzet niet verenigbaar is met het raadswerk voor D66. Hij zal dan ook niet terugkeren op de kieslijst.” Zo luidt de verklaring van D66 over het plotselinge vertrek. Overigens wil D66 benadrukken dat dit een vrijwillige keuze betreft.

Schutte: “Het was een hele moeilijke keuze, met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van het lijsttrekkersschap. Goeree-Overflakkee en D66 verdienen een lijsttrekker die zich volledig in kan zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeffrey dat zal doen.”

De nieuwverkozen lijsttrekker laat weten blij te zijn met de kans die hem geboden is. “Mooi om te zien dat de leden vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik ga mijn uiterste best doen om de stem van jongeren te vertalen in de gemeenteraad. Gezien de huidige omstandigheden zoals de coronacrisis en het huidige woningtekort, is dat extra hard nodig.”

Wat betreft inhoud blijft de lijn gelijk: “Als D66 voelen we nog steeds de noodzaak om ons keihard in te zetten. We willen ons hard maken voor een eiland waar iedereen zichzelf kan zijn, waar er een betaalbaar huis is voor iedere portemonnee en waar mobiliteit en bereikbaarheid goed geregeld zijn.”