Ouddorp - Veel ondernemers in Ouddorp Centrum zullen zaterdag 15 januari 2022 hun deuren openen uit protest tegen de lockdown en de huidige Coronamaatregelen. Op dit moment lijkt er nog geen vooruitzichten te zijn op een volledige openstelling van winkels en horeca. "Dit terwijl landen om ons heen, met veelal meer besmettingen, niet in lockdown zitten. De detailhandel en de horeca zijn het zat en we vinden dat we lang genoeg hebben geleden onder de maatregelen!" Ook in Middelharnis Centrum zijn winkels open. Lees hieronder meer.

Vervolg

De ondernemers willen laten zien dat het mogelijk is om veilig te winkelen en gebruik te maken van de horecagelegenheden. Zaterdag zullen dus veel winkels hun deuren openstellen om te shoppen zonder afspraak.

Sommige horecagelegenheden zullen zich hierbij aansluiten met eten en drinken to go. Ook de kapsalons laten van zich horen en is het zaterdag in Ouddorp dus mogelijk om een frisse 2022 coupe te laten knippen.

Verantwoord en veilig

Alle ondernemers zullen dit op een verantwoorde manier doen en zich houden aan de regels die nu gelden voor de essentiële winkels. Zij vragen de klanten dit ook te doen, denk aan mondkapje, afstand houden, maximaal aantal mensen tegelijkertijd in de winkel en niet komen bij klachten. Let op de shoplichten of andere manieren waarop aangegeven wordt hoeveel mensen er binnen mogen zijn. Zo kan er op een veilige manier geshopt worden en kunnen klanten en ondernemers samen laten zien dat het mogelijk is.

Lees HIER het persbericht van Middelharnis Centrum.