Oude-Tonge - Femke Meijboom (1997) uit Oude-Tonge op het schitterende eiland Goeree-Overflakkee, auteur van de boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ en spreker, is opnieuw genomineerd voor een award. Meijboom zit bij de vijf finalisten voor de ‘Vrouw in de Media Award 2021 Zuid-Holland’. Ze is de jongste finalist van dit jaar. "Stem op onze Flakkeese Femke, tot 28 jan. kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl." Lees meer >>

Over Vrouw in de Media

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. 23 % van de experts in het nieuws is vrouw. Met deze prijzen willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. In die laatste categorie is Femke Meijboom nu genomineerd en finalist voor de provincie Zuid-Holland.

Over Femke

Ze is nog geen 1,5 jaar afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en heeft nu al twee boeken op haar naam staan. ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ is haar debuut, de biografie over haar grootmoeder Jo. Dit boek won in 2021 ‘Meest leerzame boek 2020’ bij The Indie Awards. Haar tweede boek, ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ inspireert jongeren om hun ideale loopbaan te volgen. ‘Slashwerk’ maakt in februari ook kans op award ‘Meest leerzame boek 2021’. Daarnaast werkt Meijboom ook als schrijfcoach, social media specialist en tekstschrijver.

Stem op Femke

Vanaf 3 tot 28 januari 2022 kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De week daarna wordt de winnares bekend gemaakt en afhankelijk van de geldende maatregelen wordt de award ook in die week uitgereikt. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.