Goeree-Overflakkee - Samen maken we Goeree-Overflakkee! Debby Roukens is columniste voor iGOnl, die om de week haar belevingen en gedachten zal verwoorden in een column. Debby is een "overkanter" die haar hart verloren heeft aan ons schitterende eiland Goeree-Overflakkee. Sinds twee jaar woont ze hier met haar gezin. En ze wil nooit meer weg! Roukens studeerde journalistiek en maatschappijgeschiedenis en werkte 19 jaar als programmamaker bij een regionale omroep. Debby: "...een goed, nee beter, gezond(er), gezellig(er), voorspoedig(er), liefdvol(ler) nieuw jaar..." Lees hieronder haar nieuwste column: 'Oud en Nieuw'.

Oud en Nieuw

Onderweg naar een afspraak klinkt ‘Happy new year’ uit de luidsprekers van de auto. ABBA komt voorbij op de radio. Het aftellen naar 2022 is begonnen. Oud en Nieuw is niet mijn favoriete moment in het jaar. Noem het melancholie, maar ik word er altijd een beetje somber van. Ik vrees dat het dit jaar eerder erger dan beter is dan voorgaande jaren. We rolden in 2021 van de ene in de andere beperking, vakanties gingen niet door, mondkapjes kwamen terug, prikken werden al dan niet gezet en iedereen lijkt daar steeds meer ruzie over te maken, feestjes werden niet gevierd of in minimale bezetting. Sinterklaas was bij ons gelukkig nog heel gezellig, maar toen volgde een vervroegde schoolsluiting en Kerst brachten we in quarantaine door omdat de jongste corona bleek te hebben. Aangezien bijna elke leerling in de klas al een keer besmet was geraakt was het natuurlijk ook alleen nog maar een kwestie van wachten. Inmiddels zouden we weer kunnen doen wat we willen, maar helaas kan dat dus toch niet omdat alles dicht is. Boodschappen doen is tegenwoordig bijna het hoogtepunt van de week.

Kan ik niet een paar maanden in winterslaap? En dan wakker worden tussen de opkomende bloempjes, met zonnestralen die weer langzaam aan warmte winnen en dan graag ook in een wereld zonder corona. Helaas, het zit er (voorlopig?) allemaal niet in. Aan de andere kant… 2021 was zo’n dieptepunt, het kan alleen maar beter worden. Toch? Ik wens iedereen dan ook een goed, nee beter, gezond(er), gezellig(er), voorspoedig(er), liefdvol(ler) nieuw jaar toe. Happy new year!