8 december 2021, Middelharnis - De donkere dagen voor Kerst is voor veel families de dagen van samenzijn, spelletjes doen en herinneringenophalen. "Maar er zijn ook veel families die dat niet meer kunnen doen met geliefden die ze graag in hun nabijheid zouden willen hebben. Zij moeten het doen met herinneringen en die proberen te delen met anderen. Op 6 december is er een bijzondere Kerstboom geplaatst, waarin speciale kerstballen met herinneringen gehangen kunnen worden..." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Stichting Vrienden van Carmen kent de gevoelens van deze mensen."

Bij Stichting Vrienden van Carmen zitten families die naasten zijn verloren aan een ziekte, maar ook zij begrijpen dat mensen niet alleen overlijden aan een ziekte, maar ook andere manieren van overlijden voorkomen. Maar ook dan geldt dat de dood er niet voor moet zorgen dat herinneringen aan deze persoon ook vervagen. Wat is het dan ook fijn om herinneringen samen te kunnen delen, met elkaar praten hoe iemand was en zorgen dat herinneringen levend blijven.

Herinneringen levend houden

Dat kan de komende weken in Middelharnis, want de Stichting Vrienden van Carmen zal in samenwerking met de Ondernemersvereniging Middelharnis (BIZ) een kerstboom plaatsen op het Diekhuusplein. Nu is het plaatsen van een Kerstboom in deze tijd niet zo bijzonder, echter het speciale is dat in deze boom Kerstballenkomen te hangen waarin men een boodschap, foto, herinnering of een klein verhaaltje kan achterlaten over die speciale persoon.

Gratis Kerstballen

Op 6 december is deze bijzondere boom geplaatst. Hoe komt men aan deze speciale kerstballen? Op 10, 11, 17 en 18 december, vanaf 14:00 uur, zal er namens de genoemde stichting een kraampje op het Diekhuusplein staan. Hier kunnen gratis kerstballen worden gehaald en is er pen en papier beschikbaar om eventueel uw boodschap of gedachte te verwoorden. Hierna kan men de kerstbal in de boom hangen.

Lichtjes ontstoken

Op 23 december om 19:00 uur zullen de lichtjes in de boom worden ontstoken en zullen de boodschappen, foto’s, wensen, herinneringen en gevoelens glinsteren. Met lotgenoten kunt u samenzijn en hopelijk zal dit samenzijn zorgen voor een beetje verlichting in deze donkere dagen. Voor meer informatie: www.vriendenvancarmen.nl

"Ontmoetingsplek van gedachten"

U bent van harte welkom in onze kraam

Vrijdag 10 december: 14.00 uur tot 19.00 uur

Zaterdag 11 december: 14.00 uur tot 17.00 uur

Vrijdag 17 december: 14.00 uur tot 19.00 uur

Zaterdag 18 december: 14.00 uur tot 17.00 uur.