24 november 2021, Goeree-Overflakkee - Vitale Kernen-GO stelt de beloofde dinerbonnen voor twee beschikbaar aan de 100.000ste bezoekers van hun website. "Peter Grinwis uit Ouddorp en Jan-Anton Houweling uit Middelharnis waren beiden nagenoeg tegelijkertijd de 100.000ste bezoeker. Peter Grinwis is raadslid voor de SGP en Jan-Anton Houweling is steunfractielid van het CDA. Dat de acties en de website van Vitale Kernen nauwkeurig gevolgd worden door de andere politieke partijen was al bekend, maar dat ze zo betrokken zijn...."

Vervolg

Dat de acties en de website van Vitale Kernen nauwkeurig gevolgd worden door de andere politieke partijen was al bekend, maar dat ze zo betrokken zijn bij het doen en laten van Vitale Kernen, dat ze blijkbaar in de nachtelijke uren van donderdag op vrijdag 11 november aan hun computer gekluisterd hebben gezeten om de dineerbonnen te bemachtigen, was ook voor Vitale Kernen verrassend.

De geste van Jan-Anton om de waarde van de dinerbonnen aan te bieden aan de voedselbank werd door Peter en Vitale Kernen fractievoorzitter Johan de Vos omarmd. Naast de waarde van de beschikbare bonnen wordt deze verdubbeld door de fracties van de SGP en het CDA. Fractievoorzitter Johan de Vos overhandigde voor de sympathieke invulling ieder een bos bloemen.