[video] Goeree-Overflakkee - Veel Flakkeeënaars kenden haar: Carina Saarloos. CAMA zendelinge Carina Saarloos (56) is afgelopen vrijdagmorgen plotseling overleden aan de gevolgen van een ongeval tijdens een wandeling. "Zo kort na het verlies van Ruud Kuijer, een andere geliefde zendeling van onze gemeente, komt dit bericht als een enorme schok", aldus Christen Gemeente De Rots. Carina zal ontzettend gemist worden door de vele mensen voor wie ze zoveel betekende. Haar leven wordt gevierd in een dienst in Mali op dinsdagochtend 19 oktober 2021 om 12 uur Nederlandse tijd. Deze dienst (in Bambara en Frans) zal via een livestream te volgen zijn op de facebookpagina van Carina, waarbij iedereen in de gelegenheid is deze live mee te kijken of later terug te kijken. Een link zal binnenkort beschikbaar zijn. De begrafenisdienst zal later in Nederland gehouden worden. Lees hieronder meer.

Vervolg

English (Nederlandstalig daaronder)

It is with deepest sorrow that we announce the passing of our dear Carina Saarloos this past Friday, October 15. We will have a "Celebration of Life" service here in Mali on Tuesday morning, Oct 19, at 10:00 am local time. We will livestream the service on Carina's facebook page for anyone to be able to join, or watch at a later time. A link will be available soon. The funeral service is being planned in the Netherlands. Details will be provided as soon as possible.
Carina was a joy and blessing to all who knew her. Her name in Bambara, Nyagali, meant JOY! And what an amazing woman she was. She served for 25 years in West Africa, almost 20 of those years here in Mali. She will be missed deeply by so many. Please keep her family, friends, and colleagues in your prayers.

De begrafenisdienst zal later in Nederland gehouden worden. Verdere details zullen hier later over verstrekt worden, wanneer deze bekend zijn.

Carina was vol vreugde en een zegen voor iedereen die haar kende. Haar naam in Bambara, Nyagali, betekent VREUGDE! Ze was een geweldige vrouw. 25 jaar heeft ze in West-Afrika mogen dienen, waarvan bijna 20 jaar in Mali. "Ze zal ontzettend gemist worden door velen. Bid alstublieft voor haar familie, vrienden en collega's!"

Carina Saarloos is 15 oktober in Mali om het leven gekomen. Terwijl Carina een wandeling maakte met collega’s is ze ten val gekomen en van grote hoogte naar beneden gevallen. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis in de hoofdstad overleed ze aan haar verwondingen. Dit nieuws komt als een grote schok voor haar familie, vrienden, collega’s, gemeenteleden en achterban. Op een veel te jonge leeftijd, 56 jaar, is Carina naar haar hemelse Vader gegaan.

Stralende liefde voor mensen en Jezus

Carina werkte sinds 1997 voor CAMA Zending in West Afrika. De laatste jaren werkte ze in Bamako, de hoofdstad van Mali. Carina had een stralende vreugde. Een liefde voor mensen en voor Jezus. Ze zette zich in voor mensen die kwetsbaar waren en aan de rand van de samenleving stonden.

Zingend met gitaar en veel humor

Zo deed ze veel werk in de gevangenis waar ze met haar team meerdere mensen tot geloof zag komen. Ook was ze betrokken bij het vluchtelingenkamp nabij haar woonplaats. Op beide plekken liet ze Jezus zien door mensen te helpen in hun nood en hen te vertellen van de Hoop die in haar leefde. Dit deed ze met veel enthousiasme, zingend met haar gitaar en met de nodige humor.

Een duizendpoot voor Jezus

Carina was voor veel mensen een voorbeeld van dienstbaar zijn aan God, trouw en had een mentaliteit van niet opgeven. Carina was een duizendpoot. Ze was de directrice van het Engelse centrum Go Global Mali, ze gaf les, deed Bijbelstudie met verschillende groepen studenten en ging met enige regelmaat voor in kerken. Carina zal ontzettend gemist worden door de vele mensen voor wie ze zoveel betekende. Haar glimlach en haar stem stralen nu voor de Heer zoals nooit tevoren.

Vol goede moed naar Mali

Twee maanden geleden vertrok Carina na haar verlof in Nederland opnieuw naar Mali. Ze voelde zich geroepen om daar te zijn, ook al was het leven in Mali uitdagend. Carina schreef in haar nieuwsbrief dat ze van Corrie ten Boom het volgende had geleerd: ‘Wees nooit bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God’. Ze schreef daarbij: ‘En daarom ga ik weer vol goede moed terug naar Mali’. De zekerheid dat ze nu bij haar hemelse Vader is die ze zo goed kende en die haar zag als Zijn geliefde kind is een grote troost.

Carina zal gemist worden

Carina laat haar moeder, broer en zus achter, een heel betrokken gemeente en achterban, een internationaal team in Mali met wie ze nauw samenwerkte en waarvan velen naast collega’s ook vrienden waren en veel geestelijke kinderen.

Filippenzen 1:21 ‘Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst… om heen te gaan en bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste.’

Facebook.com/carina.saarloos

Bron Camazending.nl

Foto screenshot Livestream CG De Rots - 16 mei 2021 - Carina Saarloos