22 september 2021, Goeree-Overflakkee - Een groot distributiebedrijf, GOlogix, wil zich gaan vestigen op het Bedrijven Park Oostflakkee. Op donderdag 2 september jl. hield dit bedrijf nog een presentatie voor de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee. "Een mooi verhaal over hoe duurzaam dit bedrijf wel is maar over economische voordelen voor ons eiland werd niet gesproken." Groep Jan Zwerus heeft een motie ingediend. Lees hieronder meer.

Vervolg

Nog dit jaar gaat de raad stemmen om het bestemmingsplan te wijzigen om dit bedrijf het groene licht te geven. En GJZ verwacht dat net als Comgoed ook dit bedrijf de goedkeuring van de raad zal krijgen.

Comgoed en GOlogix zijn bedrijven die voor veel verkeersoverlast zullen zorgen gezien het aantal vrachtwagens dat zal toenemen.

GOlogix heeft een eigen onderzoek gehouden naar de toename en het verloop van vrachtwagens en ander verkeer naar en van dit bedrijf. Volgens dit onderzoek zorgt GOlogix voor een toename van 3600 voertuigen per etmaal waarvan 20% de oude provinciale weg de N498 zullen kiezen dus ook door de Stationsweg. Dus 720 voertuigen per etmaal door de Stationsweg. Maar ook volgens dit onderzoek gaan er al ongeveer 860 voertuigen per etmaal van andere bedrijven door de Stationsweg dus een totaal van 1580 voertuigen per etmaal in de toekomst.

GJZ vindt dit onacceptabel voor de bewoners van de Stationsweg en van Oude Tonge en komt daarom met een motie en deze wordt ingediend op de volgende raadsvergadering van 23 september.

Deze motie verzoekt het college van B&W om verkeersmaatregelen te nemen om vrachtverkeer te weren van en naar het BPO uit het woongebied waaronder de Stationsweg uitgezonderd bestemmingsverkeer.