Goeree-Overflakkee - Op de redactie kwamen er diverse meldingen over binnen; valse mails uit naam van een woningcoöperatie. In dit geval (zie foto's) WoningNet. Zij mailen u over het verlopen van een inschrijving en het verlangen daarvan. Oost West Wonen, een sociale verhuurder op Goeree-Overflakkee, waarschuwt hun klanten: "Dit is spam en niet van ons. Bij veel mensen zijn hierdoor al duizenden euro's van de rekening afgeschreven. Controleer dit bij uw bank. Als wij een mail ter verlenging sturen, vragen wij hier nooit extra kosten voor." Lees hieronder verder en bekijk de foto's.

Vervolg

In een mail van (in dit geval bijvoorbeeld) WoningNet staat:

"U heeft een inschrijving bij WoningNet. Over twee weken verloopt uw inschrijving. Uw inschrijving verlengen wij met een jaar, als u de verlengingskosten van €8,00 betaald. U kunt betalen via iDEAL. Via onderstaande link wordt u automatisch doorverwezen naar onze betaalpagina."

Als u vervolgens op de link zou klikken (wat u overigens nooit zonder nadenken of checken moet doen!) dan wordt niet alleen de 8 euro, maar veel meer geld van uw rekening afgeschreven. Uw gegevens zijn nu in handen van criminelen.

Zaken waar u op kunt letten als u mails binnenkrijgt van instanties:

  • Vraag uzelf af of deze mail logisch is?
  • Bel naar desbetreffende instantie om te checken of deze mail van hun is?
  • Bel naar uw bank om na te vragen of het klopt/er geld afgeschreven is nadat u uw gegevens gaf?
  • Is er geld van u gestolen d.m.v. Phishing? Doe aangifte!