[UPDATE] Sommelsdijk - Tijdens Open Monumentendag op 11 september 2021 opent het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk haar deuren met een speciaal programma. Vanaf 10:00 uur zijn de deuren van het museum in de Kerkstraat geopend voor alle geïnteresseerden. "Helaas mag het geplande toneelstuk op het Marktveld niet worden opgevoerd door de gemeente ivm Corona!" Lees hieronder meer.

Vervolg

-------

De geplande voorstellingen gaan helaas niet door ivm aangescherpte Coronamaatregelen door gemeente Goeree-Overflakkee.

--------

"Ooltgensplaat was strategisch gelegen en werd daarom opgenomen in de verdedigingslinie van Holland. Tijdens de Franse bezetting van Nederland (1795-1813) versterkten de Fransen hun kustverdediging met Fort Duquesne in Ooltgensplaat om te voorkomen dat de (met name Engelse) vijand via het Volkerak het Hollandsch Diep kon opvaren.

Maar… er is wrevel onder de bevolking. De Oranjegezinden komen in verzet. Liefde en spionage ontbreekt niet in het toneelstuk. Zou het de Oranjegezinden lukken het fort te veroveren op de Fransen?"

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk en aan het einde van de voorstelling wordt met de pet langsgegaan om de kosten te drukken. Tevens is er gelegenheid om een kopje koffie met wat lekkers te nuttigen bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Tijden: 13:30 en 15:30 uur

Locatie: bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Marktveld Sommelsdijk