Goeree-Overflakkee - Ook dit jaar organiseert SCHOOL op SEEF in de derde week van september (13 tot en met 17 september 2021) de Schoolbrengweek. "In die week geven wij, samen met de scholen en de gemeenten in heel Zuid-Holland, extra aandacht aan het veilig en gezond van en naar school gaan. Met de Schoolbrengweek laten we ouders nadenken over hun keuze in mobiliteit." Lees hieronder meer "...en doe mee aan het creëren van een stukje bewustwording..."

Vervolg
De SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek is dus een week waarin we extra aandacht geven aan lopen of fietsen naar school. Maar het is natuurlijk niet de enige week waarin gezond en veilig schoolverkeer belangrijk is. Het staat de school uiteraard vrij om zelf op een ander moment een schoolbrengweek te organiseren, of deze zelfs enkele keren per jaar herhalen.

Meld u nu aan!

De SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek wordt dit jaar georganiseerd van 13 tot en met 17 september. We maken er voor de leerlingen en hun ouders graag samen met u een leuk en leerzaam haal- en brengfestijn van. Als u uw school aanmeldt, weten wij welke scholen er meedoen aan de Schoolbrengweek en kunnen wij u op de hoogte houden van de alle ontwikkelingen en voorbereidingen. Meer informatie volgt. U kunt uw school nu al aanmelden (en posters bestellen) door een e-mail te sturen naar projectleider@schoolopseef.nl.

Het onderwerp "veilige schoolomgeving" zal de hele maand september in de schijnwerpers staan tijdens de "Maand van de Veilige Schoolomgeving". Onder het motto "Maak een punt van nul" bundelen we de krachten met alle regio's in Zuid-Holland, en met maatschappelijke organisaties als Veilig Verkeer Nederland, ANWB, Fietserbond, Tjinco en TeamAlert. Met één gezamenlijk doel: bijdragen aan een veiligere schoolomgeving voor alle leerlingen in primair en voortgezet onderwijs.

Lopen of fietsen naar school

Tijdens de Schoolbrengweek roepen scholen de ouders en leerlingen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:
Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
Goed voor het milieu,.. en het is nog eens leuk ook!

Gedragsverandering

Dingen die we doen, doen we vaak uit gewoonte. Met de Schoolbrengweek laat u ouders nadenken over hun keuze in mobiliteit. Door hen op te roepen om lopend of op de fiets te komen, ervaren ouders vaak dat dit eigenlijk een heel goed alternatief is. Natuurlijk spelen factoren als de reisafstand, het door moeten naar werk, de beleving van verkeersveiligheid of het weer een rol bij de vervoerskeuze. Maar wist u dat:

  • 90% van alle leerlingen binnen een straal van 1 kilometer van de school woont.
  • Slechts 10% van alle autoritten een woon-werk rit is.
  • Ouders aangeven dat zij veiligheid en verkeersopvoeding belangrijke onderwerpen vinden. Echter schiet het bewust en actief bezig zijn met hun kind in het verkeer er regelmatig bij in. Kinderen lopen daardoor ervaring mis.
  • Zowel kinderen als ouders die lopend of op de fiets naar school komen dit als gezellig en sociaal ervaren.