Ooltgensplaat - Wie kent ze niet? De prachtige puzzeltochten van het Streekmuseum? Er zijn verschillende tochten beschikbaar om te wandelen of met de auto af te leggen. Maar op vrijdag 3 september is dat anders. De puzzeltocht wordt dan speciaal voor de mensen met een scootmobiel georganiseerd. "De puzzeltocht kan dan reden worden op uw eigen scootmobiel en de organisatie zorgt ervoor dat de stoet van scootmobielen goed begeleid wordt. Er kan onderweg een versnapering worden genuttigd." Lees hieronder verder "...en vergeet niet aan te melden voor 20 augustus!"

Vervolg

Het initiatief voor deze bijzondere puzzeltocht is genomen door Ellen van Rossum van Ergotherapie Oostflakkee. Zij vindt het belangrijk dat er voor de groep mensen die minder mobiel voldoende activiteiten beschikbaar moeten zijn en dat juist de puzzeltochten van het Streekmuseum een bijzondere mogelijkheid bieden om onze prachtige omgeving te verkennen en voor velen te herkennen. Snel werd samenwerking gevonden met Stichting Zijn, het Streekmuseum en de Dorpsraad Ooltgensplaat. Alle partijen waren gelijk enthousiast. Men is namelijk van mening dat iedereen moet kunnen meegenieten van de pareltjes van dit dorp, dus ook zeker de minder mobiele inwoners. Daarnaast is het belangrijk om na een lange tijd van afstand bewaren, weinig bezoek ontvangen en weinig activiteiten elkaar weer op te kunnen opzoeken. Natuurlijk nog steeds op gepaste afstand en lekker in de buitenlucht. Laat uw wielen maar rollen, op naar de eer maar vooral voor de gezelligheid!

Doe mee en geef je op

Deelname kost 5 euro per persoon. Dit is inclusief de versnapering, een aardigheidje achteraf én het puzzelboekje. De organisatie vraagt iedereen om 5 euro gepast te betalen bij de start van de puzzeltocht. Vooraf aanmelden is verplicht, dan weet de organisatie hoeveel versnaperingen en puzzelboekjes er besteld moeten worden. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 augustus bij Ergotherapie Oostflakkee. U kunt bellen naar tel. 0620 892 892 of een e-mail sturen naar dit mailadres.