Goeree-Overflakkee - [Update 4-8-2021: Het negatieve zwemadvies voor onderstaande zwemlocaties is op 3 augustus ingetrokken (door Omgevingsdienst Midden-Holland). Er kan dus weer veilig gezwommen worden op deze locaties.] Vanaf dinsdag 20 juli 2021 gold een waarschuwing voor een aantal zwemwaterlocaties bij gemeente Goeree-Overflakkee. Door de wateroverlast in Limburg en Brabant kunnen deze zwemwaterlocaties onveilig zijn. Lees hieronder om welke locaties het gaat.

Vervolg

Vanaf heden geldt er een waarschuwing voor de volgende zwemwaterlocaties:

  • Het water bij Stad aan ’t Haringvliet;
  • Het water bij ’t Havenhoofd in Middelharnis;
  • Het water bij recreatieterrein Hellegatsplein bij Ooltgensplaat;
  • Het water bij recreatieterrein RWS bij Stellendam.
  • Ook geeft de dorpsraad van Den Bommel aan dat men bij het zwemstrand in Den Bommel ook op moet passen [21 juli] : "... onze gemeente is trots op dit mooie stukje burger initiatief en de wethouder heeft het strand van Den Bommel een aantal jaar geleden zelfs officieel geopend. Helaas is wegens financiële redenen geen officiële zwemlocatie en worden burgers niet gewaarschuwd of meegenomen in deze berichtgeving. Het zou kunnen lijken of er in Den Bommel niets aan de hand is, maar de waarschuwing geldt hier ook!" -Dorpsraad Den Bommel - Zuidzijde

Door de wateroverlast in Limburg en Brabant kunnen deze zwemwaterlocaties onveilig zijn. Er kunnen grote brokstukken (bomen, stukken materiaal, scherpe voorwerpen) in het water drijven. Het kan ook zijn dat het water verontreinigd is door afvoerwater en dat er een verhoogde stroming is door meer openzetten van de Haringvlietsluizen. Wees dus voorzichtig als je in het water gaat.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee.