25 juli 2021, Middelharnis - Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan men denkt! Daarom organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee voor de tweede keer dit jaar een gratis cursus Politiek Actief. "Naast informatie over de lokale politiek, is er in de cursus ook veel aandacht voor debat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten." Lees hieronder meer en meld je aan.

Voor wie?

De cursus Politiek Actief, verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtstaat, is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. De cursus is niet bedoeld voor inwoners die al actief zijn in de politiek.

Maak kennis met de lokale politiek

Naast informatie over de lokale politiek, is er in de cursus ook veel aandacht voor debat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale raadsleden om ervaringen uit de praktijk te horen. Er zijn vijf cursusbijeenkomsten, elk met een ander thema. De laatste bijeenkomst is het bijwonen van een raadsvergadering.

Waar?

Op dit moment wordt een fysieke cursus voorbereid, die plaatsvindt in de raadzaal in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis. Indien nodig kan de cursus ook online worden gegeven.

Programma

  • Woensdag 15 september: introductie en kennismaking
  • Woensdag 22 september: de gemeente
  • Woensdag 29 september: de gemeenteraad
  • Woensdag 13 oktober: debatteren
  • Donderdag 4 november: bijwonen raadsvergadering

De avonden starten om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur.

Meld u snel aan

Aanmelden kan t/m woensdag 1 september 2021 via het aanmeldformulier op goeree-overflakkee.nl/politiekactief. Doe het snel want het aantal plaatsen is beperkt. Bij het aanmelden vragen wij naar uw motivatie. Uw aanmelding is dus niet direct definitief. Hierover ontvangt u na 1 september bericht.