21 juli 2021, Middelharnis - Het afgelopen jaar heeft Fons Kern de kelder onder zijn juwelierswinkel op D’n Diek omgebouwd tot een prachtige, lichte expositieruimte voor zijn fotokunst. Alle belangstellenden zijn uitgenodigd om tijdens de Kunstkijkdagen van 5 tot en met 8 augustus aanstaande te komen kijken in galerie ‘Kiekieris’. Lees hieornder meer.

Vervolg

Fotografie is niet zomaar een hobby voor Fons. Hij pakt het heel professioneel aan en geniet van alles eromheen. Het reizen naar mooie plekken op de wereld, het fotograferen, maar net zoveel of misschien wel nog meer van het bewerken en afdrukken. “Het creëren. Naar mijn eigen hand zetten.”

Fons werd in 1972 lid van de eilandelijke fotoclub De Rarekiek. Hij is ook mede-oprichter van fotoclub De Huiskamer in Oosterhout. “Misschien wel één van de beste clubs van Nederland.” Tevens was hij zo’n twintig jaar lid van fotoclub Dongen. Via de clubs deed hij mee aan wedstrijden en zijn foto’s hingen in vele salons, waar hij regelmatig acceptaties behaalde. Hij kreeg de A-FIAP status van de Nederlandse Fotobond. Tevens behaalde hij zijn Bondsmeesterklasse (BMK). Een bekroning van zijn werk.

Belangstelling
Rond 1992 was Fons een van de eersten die stappen zette op het gebied van de digitale fotografie. Ook hier heeft hij zich in bekwaamd. De enorme afdrukken maakt hij met zijn eigen apparatuur, voorziet ze van een lamineerlaag en aluminium frame om ze vakkundig te bevestigen. De foto’s die hij in zijn winkel hangt, leveren altijd leuke gesprekken op met de klanten. “Vooral de foto’s van hier op het eiland, van de haven of de slikken.” Maar ook zijn foto’s van de natuur in IJsland of het station van Stockholm oogsten veel bewondering. Nu in aanloop van de Kunstkijk is hij zijn eigen galerie aan het vervolmaken. De laatste puntjes op de i. Een mooi lichte ruimte waar zijn kleurrijke foto’s goed zijn te bewonderen. U bent van harte welkom.

Tekst en foto: Maria Evers