Stellendam - In de nacht van zondag op maandag 19 juli 2021 rukten de hulpdiensten uit een brand, op een zeiljacht in de Deltahaven te Stellendam. De officier van dienst, die vannacht bij het incident aanwezig was: "Om 04:26 uur werd de brandweer, samen met KNRM Stellendam, gealarmeerd over een brand op een zeilboot. Deze brand is voor een groot deel uitgemaakt door de eigenaar van de boot, waarna de brandweer de brand volledig heeft geblust...." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Op de boot waren twee mensen aanwezig. Eén persoon heeft lichte brandwonden opgelopen en bij beide personen is er sprake geweest van rookintoxicatie. Beide personen zijn daarom ook naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijkswaterstaat is preventief opgeroepen om eventuele vervuiling van het oppervlaktewater tegen te gaan. Uiteindelijk bleek het om enkel wat polyesterdeeltjes te gaan en heeft Rijkswaterstaat dit, in samenwerking met de havenmeester, opgeruimd. De zeilboot is door de KNRM uit de box gehaald om de schade aan de boot te analyseren."

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.