Dirksland - Met haar 10e puzzelboekje vertelt het Streekmuseum GO 'het verhaal' over het oudste dorp van Flakkee: het mooie Dirksland. "Met een mooi boekje van maar liefst 46 pagina’s ontdekt u al wandelend en puzzelend alles over dit dorp. Redt u het om binnen de tijd te blijven? Indien niet, dan hebt u sowieso veel plezier bij het maken van de vragen. De puzzeltocht is namelijk niet alleen maar informatief en wandelen, het is juist ook fun met een knipoog!" Lees hieronder meer.

Stropen

Ga stiekem stropen op de Oude Wei, help de Flakkeeënaar die zich in het dialect bij de ziekenhuisbalie meldt, vier een Dirkslandse Koningsdag op de Oranjelaan, speel wat-zag-de-trampassagier op de Tramweg en wie-woont-waar op de Onwaardsedijk. En voor de meest nieuwsgierigen: hoeveel verdient een Dirkslander ongeveer? En zo zijn er nog heel veel meer vragen en bijzonderheden.

Dirksland bijzonder

Niet alleen is Dirksland het oudste dorp van Flakkee, het heeft ook het hoogste gebouw, het langste havenkanaal, de grootste muntenschat, een intacte kerkgracht, een eigen ziekenhuis en bleef het droog tijdens de onderwaterzetting in 1944 en de Ramp van 1953. Dirksland heeft zo zijn eigen plek in de eilandgeschiedenis. Wees daarom van harte welkom in Klein Parijs of het Stropdassendurp, de bijnaam voor het dorp.

Voor wie?

De wandelpuzzeltocht is voor zowel de dorps- als eilandbewoners en mensen van de overkant. De puzzeltocht is niet alleen informatief maar ook fun en bewegen! U kunt de twee etappes overigens op verschillende dagen lopen. De adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.

Waar verkrijgbaar?

Het mooi vormgegeven boekje en de 9 andere boekjes in de puzzeltochtenreeks zijn verkrijgbaar via de webshop van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee Puzzeltochten – Streekmuseum of in de museumwinkel (dinsdag-zaterdag 14:00-17:00 uur).

Het Streekmuseum vertelt eilandverhalen, ook in Coronatijd!