[update] Dirksland - Op maandagmorgen 12 juli 2021 kwamen er diverse meldingen binnen voor de hulpdiensten om naar de Oranjelaan in Dirksland te gaan. Politie en brandweer reden in eerste instantie op voor een melding 'met hoge urgentie naar Oranjelaan, Dirksland', dit was rond 11:28 uur. Later werden ook andere eenheden opgeroepen om naar de Oranjelaan te gaan. Volgens omstanders: ".... is er daar een verward persoon in één van de huizen..." Lees hieronder verder.

Vervolg

Volgens omstanders: ".... is er daar een verward persoon in één van de huizen, die dreigt om het huis op te blazen....en deze persoon zou ook iemand vasthouden..." Op de redactie is niets officieel bevestigd door politie of andere hulpdiensten en omwonenden wordt gevraagd afstand te houden en zeker niet te gaan kijken bij dit incident.

Update 15:00 uur:

Het QRT (Quick Response Team) en een (AT) arrestatieteam zijn op maandagmorgen 12 juli afgegaan op een incident met een verward persoon in een woning aan de Oranjelaan in Dirksland. Deze persoon had de gaskranen in huis geopend en dreigde de boel op te blazen. Het aanroepen van de bewoner, middels een onderhandelaar van de politie, had geen effect en het AT heeft gaten in de ramen geschoten om het aanwezige gas uit de woning te laten ontsnappen. Het team is daarop (met beademingsapparatuur van het QRT) de woning binnengedrongen en heeft een man aangetroffen. De man werd overgedragen aan het aanwezige ambulancepersoneel.