Middelharnis - Vanwege een olielekkage is de haven van Middelharnis naar verwachting tot en met vrijdag 9 juli 2021 afgesloten voor al het vaarverkeer. "Momenteel zijn er werkzaamheden bezig aan de kademuren van het Vingerling. Dat werk gebeurt grotendeels vanaf het water. Op één van de werkschepen is vanmiddag – woensdag 7 juli 2021 – een aggregaat omgevallen. Daardoor is naar schatting 100 liter hydrauliekolie in het water terechtgekomen...." Lees hieronder verder.

Vervolg

De lekkage is gelijk aangepakt met behulp van zogeheten olieworsten, die een barrière vormen tussen het water met de olie en het overige water. Die olieworsten liggen ongeveer tot het einde van de kamperplaats aan de Oosthavendijk. Tegelijkertijd zijn ook de sluizen aan het einde van het havenkanaal gesloten, om verdere verontreiniging te voorkomen. Hierdoor kan er momenteel geen schip de haven in of de haven uit. De komende dagen wordt hard gewerkt om de olie zo snel mogelijk uit het water te halen. Dat is naar verwachting vrijdag het geval.

Eigenaren van jachten in de haven zijn geïnformeerd. Als er knelpunten ontstaan, wordt er samen met hen gekeken naar een passende oplossing. Ook andere belanghebbenden zijn al geïnformeerd of worden in afstemming met de havenmeester morgenochtend geïnformeerd.