Middelharnis - Het is een lastige tijd voor veel ondernemers op Goeree-Overflakkee. Met de versoepelingen is er nu meer ruimte, maar de gevolgen van de coronacrisis zijn daarmee nog niet verdwenen. Reden voor de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en gemeente Goeree-Overflakkee om samen een online platform op te richten waar ondernemers maatwerkhulp kunnen aanvragen: GOHelpt.nl. Deze website, vergelijkbaar met HWHelpt in de Hoeksche Waard, is dinsdag 22 juni 2021 live gegaan. Lees hieronder meer.

GOHelpt.nl

In een moeilijke situatie kan deskundig advies voor ondernemers cruciaal zijn. Via de website GOHelpt.nl kunnen ondernemers in contact komen met de aangesloten deskundigen. Deze deskundigen adviseren over een breed scala aan onderwerpen waar ondernemers misschien zelf niet zo in thuis zijn. Denk bijvoorbeeld aan advies over belastingen, juridische kwesties, bankzaken, bedrijfsvoering, horeca of vergunningen. Het bijzondere aan dit initiatief: het advies van GOHelpt.nl is gratis voor de ondernemer.

Impact

Uit een enquête onder ondernemers op Goeree-Overflakkee bleek dat ruim driekwart van de deelnemers in 2020 –in meer of mindere mate– financieel schade opliep door de coronacrisis.

Wethouder Tea Both: “Ik heb veel contact met de ondernemers op Goeree-Overflakkee. Ik ben enorm onder de indruk van de veerkracht en creativiteit die zij hebben laten zien en nog steeds laten zien. Maar soms zijn de problemen wel heel complex en heb je hulp nodig om een oplossing te zien. Daarom ben ik ontzettend blij dat we in een mooie samenwerking met de FOGO en KHN GOHelpt.nl hebben opgericht! De kundige en betrokken adviseurs kunnen getroffen ondernemers goed helpen en perspectief bieden aan hen die in zwaar weer verkeren. De gemeente stelt ook vouchers ter beschikking waarmee ondernemers de nodige ondersteuning kunnen bekostigen. Zo kunnen we hen een extra steuntje in de rug geven!”

Samen kom je verder

Partners die het gezicht vormen van GOHelpt.nl zijn Steef Visser, accountant/ fiscalist en CEO bij Visser & Visser, Natasja Robijn-Meijer, advocaat bij Den Hollander advocaten, in samenwerking met Cora Blaak-Looij, advocaat bij VLDW Advocaten, Elize Amons, ondernemerscoach, Caspert van der Wel, directeur Coöperatieve Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Renata Beijen, regiomanager Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zuid-Holland en Joël Eichler, senior adviseur Economische Zaken bij gemeente Goeree-Overflakkee.

Steef Visser, naast zijn functie bij Visser & Visser, voorzitter van de FOGO: “Corona is een gegeven; de gevolgen daarvan eveneens. Als ondernemers zijn we gewend om te knokken en toch weer mogelijkheden te zoeken. Wij helpen daar, met een team aan experts achter ons, graag aan mee. Laat GOHelpt een van de nieuwe mogelijkheden zijn. De slogan die ik vaak gebruik en die zeker ook van toepassing is op GOHelpt.nl: alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder!”