Ouddorp - Op maandagmorgen 21 juni 2021 werden in Ouddorp Centrum de nieuw ontworpen en inmiddels geplaatste plattegrondborden officieel onthuld door wethouder Thea Both van gemeente Goeree-Overflakkee en een aantal leden van het BIZ Ouddorp Centrum bestuur. "Ondanks de digitale tijd waarin we leven, heeft BIZ Ouddorp Centrum ervoor gekozen om ‘ouderwetse’ plattegronden te laten ontwerpen. Tijdens vakanties, een dagje uit of shoppen, is het ook wel eens fijn om de telefoon in je zak te laten zitten." Lees hieronder meer.

Vervolg

In de afgelopen weken zijn op acht plaatsen in en rondom het centrum nieuwe Cortenstalen borden geplaatst met plattegronden. Het bord naast het Raadhuis, midden in het centrum, werd maandag door wethouder Tea Both en Peter van de Langkruis, voorzitter van BIZ Ouddorp Centrum, in het bijzijn van het BIZ-bestuur feestelijk onthuld.

Ondanks de digitale tijd waarin we leven, heeft BIZ Ouddorp Centrum ervoor gekozen om ‘ouderwetse’ plattegronden te laten ontwerpen. Tijdens vakanties, een dagje uit of shoppen, is het ook wel eens fijn om de telefoon in je zak te laten zitten. De plattegronden staan op acht strategische plekken in Ouddorp, zodat er altijd wel een plattegrond in de buurt is om in één oogopslag overzichtelijk te kunnen zien waar je bent en wat je waar kunt vinden.

Dat de borden een succes zijn, bleek in de dagen voor de onthulling al, toen de borden net geplaatst waren. De borden worden regelmatig geraadpleegd door de vele bezoekers van het centrum.

Het doel van de borden is uiteraard om de mensen snel van informatie te voorzien. Daarnaast wil de BIZ hiermee laten zien dat er niet alleen winkels rondom de kerktoren zitten. Het centrum van Ouddorp heeft ook vele leuke zijstraatjes en Plein 215 moet natuurlijk niet vergeten worden. Op dit plein werken ondernemers met elkaar samen waardoor er een mooie beleving ontstaat. Alle ondernemers binnen het BIZ Ouddorp Centrum gebied zijn verdeeld in categorieën in alfabetische volgorde vermeld op de kaart. Ook de kerken, medische diensten zoals dokter, tandarts en apotheek, alsook de AED locaties en parkeerplaatsen staan vermeld. Culturele zaken zoals het Oude Raadhuis en het VVV-kantoor mochten uiteraard ook niet ontbreken op deze plattegrond.

De borden hebben een moderne uitstraling en passen goed in het beeld van Ouddorp. De borden zelf zijn gemaakt van Cortenstaal, dat ook veel terug te vinden is aan de stranden en duinen van Ouddorp. Zo wordt er ook weer een verbinding gemaakt met de kust en het centrum. ’s Avonds zijn de borden prachtig verlicht, overdag worden deze opgeladen via zonne-energie.

BIZ Ouddorp Centrum heeft middels diverse werkgroepen veel tijd gestoken in de voorbereidingen van de borden. Er is voor gekozen om alle werkzaamheden door lokale bedrijven te laten uitvoeren, dit vond zowel de BIZ als de gemeente heel belangrijk. Zo zijn de borden gemaakt door De Branding, de platen met de plattegronden zijn gemaakt door DINK en het geheel is geplaatst door Tanis Goeree. De borden en plattegronden zijn gefinancierd door Gemeente Goeree-Overflakkee. Voor de onthulling heeft Bounce & More een rol van betekenis gespeeld.

Elk jaar worden de platen vervangen, zodat de kaart up to date blijven. BIZ Ouddorp Centrum spreekt haar dank uit naar de gemeente voor de financiering en naar alle andere partijen voor de samenwerking. ‘Samen zijn we tot een mooi resultaat gekomen’.