[Video] Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en iGO.nl (info@iGO.nl). Lokale ondernemers delen hun verhaal! Lees hieronder het verhaal van Lesly Wolters, SRGO (Sport Recreatie Goeree-Overflakkee) en bekijk de video. Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van directeur Wolters. Hij deelt zijn visie op de afgelopen tijd, maar vertelt ook graag over zijn wensen en hoop voor de toekomst van SRGO op ons mooie eiland.

-SRGO heeft als doelstelling de samenleving te dienen. Dat wil ze vooral blijven doen -

Wolters: “Ondanks dat Corona je een ‘naar gevoel’ geeft en het leven uit de gebouwen lijkt te halen, hebben wij zeker niet stil gezeten. Onze medewerkers zijn over het algemeen allemaal positief ingestelde, harde werkers! Onze verschillende locaties op dit prachtige eiland, zijn goed onder handen genomen. Daar ben ik trots op. En ondanks dat het gebouwen zijn uit de jarig 80, staan ze er relatief goed bij. De gebouwen zitten helaas wel aan het einde van hun levenscyclus, dat maakt het ondernemen soms wel ingewikkeld.”

Aansluiting beleving

Wat vind je dan bijvoorbeeld ingewikkeld? “Onze verschillende accommodaties sluiten niet altijd meer aan bij de belevingswereld en wensen van onze gasten. Dat is jammer en kan ook anders. Hier hebben wij een visie op, maar we zijn in het beslissen en uitvoeren niet de (enige) partij die hierover wat te zeggen heeft. SRGO is van voornemens om, waar mogelijk, de Sportcomplexen zoals bijvoorbeeld De Gooye in Dirksland qua interieur een moderne boost te geven. Maar nieuwbouw van sommige locaties zodat e.e.a. beter aansluit bij de behoefte zou geen overbodige luxe zijn. Maar nogmaals, daarin zijn we afhankelijk van ander partijen en moeten wij op onze beurt wachten.”

- Voor SRGO is het belangrijk dat de gemeente en gemeenteraad weet wat ze van SRGO verwacht. Met een duidelijke opdracht kan SRGO haar accommodaties en organisatie goed inrichten-

Lesly legt uit: “Voor SRGO is het belangrijk dat de gemeente en gemeenteraad van Goeree-Overflakkee weet wat ze van SRGO verwacht. Met een duidelijke opdracht kan SRGO haar accommodaties en organisatie goed inrichten. Wij weten wat we zouden willen, maar werken samen. SRGO faciliteert maar liefst 600.000 (!) bezoekers per jaar, tegen lage tarieven. Dit vraag ongelofelijk veel handelingen en creativiteit van ons allemaal. Die handelingen richten we naar blijkt, in 99% naar tevredenheid in. Dat mag niet worden vergeten en hier blijven “we” met elkaar, graag onze stinkende best voor doen! SRGO heeft als doelstelling de samenleving van onze geweldige eiland te dienen en met de mogelijkheden die ze heeft, wil ze zich in blijven te zetten op maatschappelijk rendement. Dát wil ze vooral blijven doen.”

- In Coronatijd ligt de focus 100% op bewegingsonderwijs, ZWEM ABC en vaccinaties....-

Kun je meer vertellen over dat maatschappelijk rendement? Wolters: “Ja, voor ons is het belangrijkste, los van de totale lockdown, het faciliteren van scholen voor bewegingsonderwijs, het geven van zwemlessen. En vanzelfsprekend onze bijdrage aan het vaccinatieprogramma, dat doen wij met zeer gemotiveerd personeel. Gelukkig konden wij ons personeel met zinvol werk goed bezighouden in deze voor ons soms ook erg lastige Coronaperiode. We hebben nog gekeken of we onze medewerkers tijdelijk de zorg konden laten ondersteunen, maar dat was toch wel complex. Gelukkig kunnen we toch alweer een hele tijd het één en ander faciliteren. Ook sommige huisartsen, over het eiland verspreid, hebben we kunnen helpen door de locatie met hen zo in te richten, dat er op sommige momenten zelfs hele groepen konden worden gevaccineerd.”

-SRGO kent een actief beleid om vanuit haar taak verbinding te maken met lokaal organiserend vermogen. Wij zoeken verbinding met scholen (in het kader van sportonderwijs), verenigingen, bedrijven, stichtingen, dorpsraden en anderen als het gaat om werken naar een vitale samenleving op Goeree-Overflakkee. Centraal hierbij staat gezondheid, sociale ontmoetingen, breedtesport en topsport, innovaties in sport & recreatie, ontspanning en vrije tijdsbesteding. -

Hoe zie jij de toekomst voor je, Lesly? “Door de Coronapandemie is er veel omzetverlies geleden. Dankzij overheidssubsidies en zeer efficiënt beleid is de schade wel beperkt gebleven. We maken ons, door deze periode, nog wel zorgen over de ‘binnensport’. Niet zozeer het zwemmen, maar in hoeverre blijft sportminnend Goeree-Overflakkee de indoor sporten als zaalvoetbal, badminton, tafeltennis, volleybal, turnen, hockey en korfbal, trouw? Wij gaan daar samen met de verenigingen in ieder geval vol voor en we hopen dat het enthousiasme wat er altijd is geweest, deze bijzondere periode goed overleeft!", zegt hij.

-Trots op SRGO! –

Lesly vervolgt: ”Als directeur van SRGO ben in zeer trots op alle medewerkers van SRGO, het is een mooi bedrijf dat op hen ‘drijft’. Ik zie/zag echter dat de medewerkers van Sportcomplex De Staver in Sommelsdijk het soms wel zwaar te verduren hebben (gehad), rondom negatieve berichtgeving die er was in het verleden. Het raakte hen enorm als er onredelijke, of niet op feiten gebaseerde, negatieve reactie aan het adres van ‘hun zwembad' werd geadresseerd. Gelukkig is de grootste groep bezoekers tevreden en zijn we het vertrouwen van een aantal aan het terugwinnen. We zijn blij dat we veel mogen betekenen voor dit eiland en dát gevoel heeft gelukkig de overhand: samen lossen we het op en samen komen we er wel. We hopen dat, als er toch nog mensen zijn die klachten hebben, die ook bij ons durven melden en die niet als een roddel de media ingooien. Vraag en je krijgt altijd een antwoord! Alleen in Sportcomplex De Staver komen er jaarlijks 300.000 bezoekers en we staan in contact met meer dan 40 organiserende partijen. Daar zijn we blij mee en dat zegt voldoende, lijkt me. Als directeur ben ik verantwoordelijk voor alle zwembaden op ons eiland. Er wordt hard gewerkt en 99% gaat echt goed. Dat laatste procentje ligt onder de loep en is het moeilijkste, dat geef ik gelijk toe. Daarvoor zullen we als SRGO nog meer als eenheid moeten gaan functioneren. Onze opdracht voor 2022 is om samen vooruit te komen!”

Vacatures

SRGO timmert aan de weg is op zoek naar enthousiaste medewerkers. Zo heeft de vooruitstrevende organisatie vacatures lopen voor bijvoorbeeld voor een 'Horeca & Events medewerker voor 16 uur' en 'Horeca & Events medewerker voor 32 uur'. Maar ook wordt uitgekeken naar een 'Toezichthouder (lifeguard)', een 'Technisch beheerder' en 'zwemonderwijzers'.

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO): "Door het exploiteren van een zevental (sport)accommodaties en het stimuleren van sport en bewegen, willen wij sport en (sport)talent ruimte geven, sociale ontmoetingen mogelijk maken en de leefbaarheid op het eiland bevorderen. SRGO is een jonge organisatie…"

Kijk HIER voor alle lopende vacatures.

Wensen voor 2022

Lesly, het duurt nog even, maar wat zijn jouw wensen als ondernemer binnen SRGO, voor het nieuwe jaar 2022? Wolters reageert duidelijk en direct: “Ik heb drie wensen. De eerste is dat we met elkaar de Coronapandemie snel achter ons kunnen laten en dat we onze gasten weer volledig kunnen begroeten en ze naar wens en behoefte kunnen faciliteren; iedereen happy dus! Ten tweede dat gemeente Goeree-Overflakkee ons een duidelijke opdracht geeft en dat de organisatie daarop kan worden ingericht, want… we staan te popelen om hiermee aan de slag te gaan! En ten derde; dat we als SRGO, iedereen dus, een (h)echte eenheid gaan worden met een duidelijke missie, waar iedereen aan bijdraagt en meedenkt!”

Meer informatie:

Meer informatie over SRGO (Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee) staat op de website: www.sr-go.nl. U kunt voor extra informatie een berichtje achterlaten en het contactformulier op de site zo volledig mogelijk invullen. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een reactie. Liever direct contact? Bel gelijk via tel. 0187483306.

Een sportieve, maar ook recreatieve groet en heel graag tot ziens bij SRGO,

Lesly Wolters van directeur SRGO

--

Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen' of je bedrijf, bijvoorbeeld in de horeca, overeind te houden. In dit overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen waar je lokaal kunt kopen.

Eerder waren aan het woord in deze rubriek:

Emile Koole, 't Klassiekerhuis (1)

Petra Hoek, dansschool Petra Hoek (2)

Ergotherapeut Ellen van Rossum (3)

Ineke van Wageningen, EverJeans (4)

Shirley Peperkamp, eXperia Services (5)

Jaap Reedijk- www.jaapreedijk.com (6)

Barbara Buijs van Barbara's Hair Fashion (7)

Ab van der Valk - Happy Music en dochter Maritha -Happy Weddings (8)

Denise van den Ierssel - Van Land Naar Pan (9)

Walaipan van Massage therapie praktijk Walaipan (10)

Petra Blokker van Faunapark Flakkee (11)

Miranda Buys van camping De Lage Werf (12)

Marijke van Es van Yoga Studio Me-Time (13)

Corné Schipaanboord van Outback Explorers (14)

Jacques van Roosmalen van Budokai Senshi (15)

Sylvia Belde, eigenaresse van Belde Massagesalon (16)

Bekijk hieronder de video van BEELDKRACHT/WebNL voor SRGO: