12 mei 2021, Middelharnis - Een afvaardiging betrokken burgers hebben afgelopen dinsdagmiddag 11 mei het resultaat van de petitie, door 1364 mensen ondertekend, aangeboden aan burgemeester Grootenboer van Goeree-Overflakkee. Naast de petitie tegen onderzoek Oostelijke randweg werden ook steunbetuigingen overhandigd en een zienswijze met 16 punten en bijlagen. Lees hieronder meer.

Vervolg

De raadsleden van de gemeente Goeree Overflakkee ontvangen een schrijven namens de werkgroep waarin staat: "Vanmiddag zijn aan de Burgemeester van Goeree Overflakkee de handtekeningen van de petitie en de steunbetuigingen door het burgerinitiatief "Nieuwe Waterweg" overhandigd. Vreemd vinden wij dat het voorstel is voor de Raad, een bedrag van €100.000 (!) beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar deze oost variant, iets wat een vrijbrief is voor de bouw van 500 woningen in de Westplaat. Daarom heeft de werkgroep 16 punten opgesteld, waarom dit onderzoek er niet moet komen. De werkgroep weet dat een initiatief wordt gewaardeerd en dat alles zorgvuldig zal worden onderzocht. Maar een gemeente die staat voor Groen, Rust, Ruimte en Duurzaamheid gaat toch geen 1,5 ha bos kappen voor asfalt? Dit druist tegen elke opvatting hierover in!"

De werkgroep bestaat uit: Kees van ‘t Zelfde (NLGO), Durk Visser (NLGO), Jan Quak (bewoner Oosthavendijk), Jolanda van Dam (bewoner Havenkade), Karen van Huigenvoord (bewoner Oosthavendijk).