12 mei 2021, Sommelsdijk - Een nieuwe column van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. Zij schrijft tweewekelijks een actuele column. De column van deze week heet 'Positief'. Ze schrijft: "...'Bedankt leraren in deze coronatijd. Jullie zijn er voor ons, dat is een feit!’ Een groot spandoek met deze tekst sierde het hek van csg Prins Maurits in Middelharnis. Een positieve boodschap!" Lees hieronder verder.

Column van onze burgemeester: 'Positief'

"‘Bedankt leraren in deze coronatijd. Jullie zijn er voor ons, dat is een feit!’ Een groot spandoek met deze tekst sierde afgelopen dinsdag het hek van csg Prins Maurits in Middelharnis. Een positieve boodschap van de vwo 6-leerlingen voor hun leerkrachten.

Omgekeerd zag ik ook dat twee docenten zorg & welzijn van RGO vmbo vorige week hun tweedejaars leerlingen - dertig in totaal – thuis verrasten met een tasje met wat lekkers. Mooi om te zien en ik weet zeker dat het gewaardeerd werd. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Aandacht voor elkaar, het is voor alle partijen goed. De ontvanger maak je blij, als gever houd je er een goed gevoel aan over en ook bij de omgeving tovert het minimaal een glimlach op het gezicht. Die glimlach kreeg ik ook toen ik afgelopen week Visser Meubelen bezocht, om mijn felicitaties over te brengen voor hun 150-jarig bestaan. Mooi om te zien dat het toch een feestelijke dag was, met bloemen, taart en veel felicitaties. Corona-proof vanzelfsprekend. Een positief moment, in een toch lastige tijd.

Het is goed voor onze winkeliers dat er momenteel weer iets meer kan door click & collect . Minder bezorgtijd en ik hoorde dat het vooral fijn is omdat er weer iets meer contact mogelijk is met de klanten. We hebben allemaal behoefte aan meer contact met elkaar. Natuurlijk is het veel fijner als de winkel gewoon open kan. De omzet is ook niet vergelijkbaar met volledige openstelling. Het blijft wikken en wegen, zoeken naar de balans, zoeken naar de uitweg. . Stapje voor stapje.

Dat kan ons niet snel genoeg gaan, terwijl we ook wel zien dat het langzaam gaat. Na een jaar corona moeten we uitkijken dat we ons niet verliezen in het negatieve, in het pessimisme. Een positief gebaar heeft positieve gevolgen, maar tegenovergesteld geldt ook dat negativiteit gevolgen heeft bij zowel gever, ontvanger als omgeving. Negativiteit put uit, vreet energie. Positiviteit levert juist energie op, geeft kracht . Laten we vooral de positieve kracht uitgaan en loslaten en niet uitvergroten wat we niet kunnen veranderen.

Positief is dat vanaf 1 maart de vaccinatielocatie in het Prieel van de Staver opengaat. Dat is fijn voor al onze inwoners, die nu nog van het eiland af moeten om de vaccinatie te krijgen. Als gemeente hadden we al even alles klaarstaan, maar alles was afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins en personeel. Fijn ook dat onze huisartsen hierbij de helpende hand bieden. Daaruit blijkt maar weer dat we elkaar nodig hebben en het echt op ons eiland echt samen doen.

En nog een opsteker: Het voorjaar komt eraan. Een vrolijke tijd waarin de natuur ontwaakt, tot bloei komt en gelukkig laat zien dat ze zich niets aantrekt van corona. De donkere negatieve regenwolken worden gebruikt om te kunnen groeien. Daar kunnen wij zeker van leren. We hebben een lastige winter achter de rug met donkere dagen. En we zitten nog steeds middenin de coronapandemie, maar ik heb goede hoop dat we een positievere tijd tegemoet gaan.

Met deze column probeer ik vanaf het begin van de coronapandemie een positief geluid te laten horen. Door de column kunnen we met elkaar in contact zijn, elkaar ontmoeten en elkaar bemoedigen. Dat ervaar ik als heel waardevol.

Na ruim twintig columns in bijna een jaar ga ik de frequentie iets verlagen, naar één keer in de maand, in de hoop en verwachting dat ik u de komende tijd weer meer in levende lijve kan ontmoeten Ik zie dat de overgrote meerderheid van onze inwoners zijn/haar verantwoordelijkheid neemt. Dank daarvoor! We moeten nog een poosje volhouden! Zorg goed voor elkaar en uzelf!"

Hartelijke groet,

Ada Grootenboer-Dubbelman