22 april 2021, Goeree-Overflakkee - Vorig jaar stond de trieste teller op 4 verkeersdoden en 79 gewonden na een aanrijding. Politie: "Daarnaast vonden er ook nog 364 geregistreerde ongevallen plaats. Dit betreft alleen Goeree-Overflakkee! Reden genoeg voor de agenten van het basisteam Haringvliet om in de afgelopen maanden extra te surveilleren op gevaarlijk en ongewenst verkeersgedrag." Lees hieronder meer.

Het verkeersgedrag is regelmatig één van de onderwerpen die burgers bij de politie melden. Hard rijden, gevaarlijk inhalen, rijden zonder helm, crossen op de openbare weg etc. Vaak gedragingen die de overige weggebruikers in gevaar brengen. Het eiland kent veel dijken, bochten en drukke doorgaanswegen. Allemaal ingrediënten die oproepen tot nadenken als je achter het stuur zit. Geen enkele agent wil de melding krijgen om weer te moeten gaan naar een ernstig ongeval, om vervolgens ouders en soms helaas nabestaanden te moeten informeren.

In de afgelopen maanden is er door agenten extra gesurveilleerd zowel zichtbaar als onzichtbaar om verkeersdeelnemers, die de regels aan hun laars lapten, te bekeuren. Naast de bekeuringen zijn er ook verschillende gesprekken gevoerd waarbij het rijgedrag onderwerp van het gesprek was.

In totaal zijn 127 processen-verbaal uitgeschreven. 8 personen reden 40 km harder dan toegestaan. 13 bestuurders reden 30 km te hard. 3 moesten direct hun rijbewijs inleveren. Ook het mobiel bellen achter het stuur en het dragen van de gordel lijkt nog geen gewoon goed, 16 in totaal. Dat een doorgetrokken streep niet overschreden mag worden kwam 6 bestuurders op een boete te staan. Allemaal overtredingen die de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Ook in de komende periodes zal er extra worden gesurveilleerd. Laten we met elkaar zorgen dat we veilig thuis komen!

Tekst basisteam politie Haringvliet