Goeree-Overflakkee - Samen sterk: vertel en deel jouw verhaal als Flakkeese ondernemer; wat geeft jou moed en hoop voor de toekomst op ons fantastische eiland en hoe kunnen mensen jou/ je bedrijf blijven bereiken in deze lastige tijd met alle maatregelen rond het Covid-19 virus? Deel! door te mailen naar de redactie van lokale televisie RTV SLOGO en iGO.nl (info@iGO.nl). Deze keer Corné Schipaanboord van Outback Explorers aan het woord: - “Heel wat jongens zitten niet lekker in hun vel. Het contact met ouders loopt niet lekker, er zijn stevige gedragsproblemen of het lukt niet om vriendschappen op te bouwen. Outback Explorers is er juist voor hen...... - Lees hieronder meer!

Vervolg

Voor sommige ondernemers, zoals winkeliers lokale boeren, telers of tuinders is het niet makkelijk om 'je waar aan de man te brengen' of je bedrijf, bijvoorbeeld in de horeca, overeind te houden. In dit overzicht van huis-verkooppunten en boerderijwinkels op Goeree-Overflakkee vind je adressen waar je lokaal kunt kopen.

-----

Lokale ondernemers delen hun verhaal! - Corné Schipaanboord

Afgelopen jaar vroeg behoorlijk wat flexibiliteit van veel ondernemers, zo ook van Corné Schipaanboord van Outback Explorers.

-Naast therapiesessies geven, biedt Outback Explorers ook teamactiviteiten, of adventuredagen om de onderlinge relaties in klassen te verbeteren en vader- en zoonweekenden.-

Corné Schipaanboord van Outback Explorers geeft antwoord op de vraagt: "Wat heeft de corona tijd voor gevolgen gehad voor jullie onderneming?"

Hulpverlening door actie

Outback Explorers is nieuw op Goeree Overflakkee. Corné Schipaanboord (34) startte hiermee in Dirksland per 1 april. De organisatie biedt hulpverlening voor mannen en jongens in combinatie met outdooractiviteiten.

Corné kijkt er naar uit om aan de slag te gaan. “Heel wat jongens zitten niet lekker in hun vel. Het contact met ouders loopt niet lekker, er zijn stevige gedragsproblemen op school of het lukt niet om vriendschappen op te bouwen. Outback Explorers is er juist voor deze jongens! Jongens houden vaak meer van doen dan van praten, dus daarom kunnen ze hier lekker aan de slag!”

Hout hakken

Met ‘hier’ duidt Corné op de sfeervol ingerichte blokhut in Dirksland. In de kachel brandt een vuurtje. “De jongens mogen hout hakken, vuur maken en kunnen actief bezig zijn in de buitenlucht. Ondertussen zullen ze tot inzichten komen en dingen leren”, legt Corné uit. “Maar ook volwassen mannen zijn welkom. Bijvoorbeeld als ze worstelen met sociaal-emotionele of relatieproblematiek. Waar het ook over gaat, bij Outback Explorers draait het om de relatie. Daarom vraag ik ook altijd of de jongens samen met hun vader en/of moeder komen, in de hoop dat onderlinge relaties verbeteren.”

Relaties verbeteren

Naast therapiesessies geven, biedt Outback Explorers ook teamactiviteiten, of adventuredagen om de onderlinge relaties in klassen te verbeteren en vader- en zoonweekenden. “Het met elkaar bezig zijn in de buitenlucht heeft sowieso al een positieve uitwerking. Dat hoor ik ook van mijn collega’s die elders een locatie voor Outback Explorers hebben“, vertelt Corné. “Ondanks de coronacrisis kan de hulpverlening gelukkig gewoon doorgaan, omdat afstand houden in deze blokhut goed lukt en de activiteiten veelal buiten plaats vinden. De eerste aanmeldingen voor een intakegesprek zijn al binnen. Inmiddels heb ik ook contact met de gemeente en scholen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik heb zin om aan de slag te gaan en hoop dat ik veel jongens en mannen op Goeree Overflakkee kan helpen. Hiervoor zet ik graag m’n inzicht en positiviteit in.”

Benieuwd geworden? Voel je welkom!

Kijk op outbackexplorers.nl of doe een mailtje naar: corneschip@outbackexplorers.nl. Je kunt ook bellen of een appje sturen naar tel: 0640772135.

Een hartelijke groet en graag tot ziens,

Corné Schipaanboord.

---

Eerder waren aan het woord in deze rubriek:

Emile Koole, 't Klassiekerhuis (1)

Petra Hoek, dansschool Petra Hoek (2)

Ergotherapeut Ellen van Rossum (3)

Ineke van Wageningen, EverJeans (4)

Shirley Peperkamp, eXperia Services (5)

Jaap Reedijk- www.jaapreedijk.com (6)

Barbara Buijs van Barbara's Hair Fashion (7)

Ab van der Valk - Happy Music en dochter Maritha -Happy Weddings (8)

Denise van den Ierssel - Van Land Naar Pan (9)

Walaipan van Massage therapie praktijk Walaipan (10)

Petra Blokker van Faunapark Flakkee (11)

Miranda Buys van camping De Lage Werf (12)

Marijke van Es van Yoga Studio Me-Time (13)